Trajanje: 06/03/2019 11/03/2019
Broj dana: 6 dana / 3 noći
Lokacija: Istanbul
Cena: €119,00
Oceni:
Odrasli: Deca:

„Ukoliko bi svet bio jedna država, Istanbul bi bio njen glavni grad“-Napoleon Bonaparte
Istanbul nije glavni grad Turske ali je najveći i predstavlja njen kulturni,istorijski i ekonomski centar. Poput Rima, izgrađen je na 7 brežuljaka na Bosforskom moreuzu koji spaja Mramorno sa Crnim morem.Istanbul je jedinstveni grad koji se pruža na dva kontinenta.Kako je u nekim delovim prisutno i evropsko i azijsko nasleđe, posetiocima se čini da je ovo mesto gde su se sudarile dve kulture, evropska i azijska, hrišćanstvo i islam. Grad koji će Vas fascinirati već  na prvi pogled. Iz njega izbija nostalgija prošlih vremena i čini se kao da će iza nekog ugla izaći azijska princeza, prekrivena svilom i zlatom, u pratnji čuvara sa isukanim sabljama.Vodenim povšinama podeljen je na tri celine. Bosforski moreuz deli Istanbul na azijski i evropski deo, dok kanal Zlatni Rog preseca evropski deo. Baš tu nalazi se i najlepši kraj Istanbula – Sultan Ahmet, pozicioniran južno od kanala Zlatni Rog. Ovo preporučujemo kao polaznu tačku za obilazak jer se tu smeštene najzanimiljivije znamenitosti Istanbula.Istanbul je grad kako za odmor tako i za dobru zabavu. Broji neke od najvećih i najboljih tržnih centara na svetu. Najpoznatiji je Grand Bazar( tzv. Kapali čaršija) koji je ujedno i najveći zatvoreni bazar na svetu sagradjen u XV veku sa oko 4.000 prodavnica.Pored tipične turske kuhinje, Istanbul je poznat i po svojim mnogobrojnim ribljim restoranima. Neki od najekskluzivnijih restorana, barova i diskoteka nalaze se na obali Bosfora.

8.MART 2018.

I S T A N B U L

6 dana – 3 noći – AUTOBUSOM

 1. dan – 06.mart: NOVI PAZAR …..

Polazak autobusa iz Novog Pazara  u 18.00 časova. Nastavak putovanja preko RaškeKraljevaKrusevcaNiša…  Ulazak u Bugarsku preko Kalotine. Noćna vožnja. Usputno zadržavanje radi odmora.

 1. dan – 07.mart: ISTANBUL

Dolazak u Istanbul u prepodnevnim časovima. Panoramsko razgledanje grada: Galata most, Taksim, Zlatni rog. Silazak na Bosfor, Palata Dolmabahče, prelazak na azijsku stranu preko jednog od mostova na Bosforu. Povratak na evropsku stranu. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

 1. dan – 08.mart: ISTANBUL

Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni obilazak znamenitosti Istanbula u pratnji lokalnog vodiča – Plato Topkapi (Plava Džamija, Aja Sofija, Dvorac Topkapi). Fakulttivno krstarenje Bosforom u pratnji vodiča. U večernjm satima fakultativno orgnizovan odlazak na  trg Taksim koji predstavlja  centar modernog Istanbula. Noćenje.

4.Dan – 09.mart: ISTANBUL

Doručak. Fakultativno obilazak Patrijaršije, trga Sultan Ejup (na trgu se  nalaze Ejup džamija i brojne prodavnice)… Nastavak putovanja do muzeja minijatura – Miniaturk. Povratak u hotel. Fakultatativno: U večernjim časovima odlazak u restoran sa orijentalnom muzikom- Tursko veče. Noćenje.

 

5.Dan – 10.mart: ISTANBULBugarska
Doručak. U popodnevnim  satima odlazak u šoping u nekih od velikih tržnih centara. Polazak za Novi Pazar. Vožnja kroz Bugarsku sa kraćim pauzama radi odmora.

6.dan – 11.mart: NOVI PAZAR
Dolazak u Novi Pazar u jutarnjim časovima.

 

CENA ARANŽMANA:

TERMIN PUTOVANJA

HOTEL

CENA PO OSOBI

 

06.03.2019. – 11.03.2019.

HOTEL 3*

(oblast Laleli)

 

119€

Popusti i doplate:

 • deca do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe imaju popust 20 €,
 • doplata za 1/1 sobu 50 €

ARANŽMAN OBUHVATA

 • prevoz turističkim autobusom (AC, TV, dvd),
 • smeštaj u Hotelu sa 3* na bazi tri noćenja sa doručkom (švedski sto),
 • smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobama,
 • usluge pratioca grupe,
 • usluge lokalnog vodiča,
 • panoramsko razgledanje grada,
 • troškovi organizacije putovanja.

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

 • međunarodno zdravstveno osiguranje: za osobe do 18 godina 320,00 dinara, od 19 do 70 godina 520,00 dinara i od 71 do 80 godina 1.200,00 dinara
 • fakultativne izlete

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA:

 • Aja Sofija + Plava Džamija + Hipodrom + Topkapi palata – 45 € (cena obuhvata ulaznice i usluge vodiča);
 • Krstarenje Bosforom – 15 € (cena obuhvata vožnju brodom i usluge lokalnog vodiča),
 • Carigradska patrijaršija – Eyup – Miniaturk park – 10 €
 • Obilazak Dolmabahče palate – 30€ ( cena obuhvata ulaznice za palatu i usluge vodiče);
 • Tursko veče – 30€
 • Trg Taksim metroom – 3 €
 • Minimum za realizaciju fakultativnih programa je 25 putnika.

MOGUĆI NAČIN PLAĆANjA:
1) 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja;
2) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na jednake rate čekovima građana do 28.02.2018. uz uvećanje od 1,5% po mesecu,
3)30% prilikom rezervacije, a ostatak na rate putem kredita banke;

 

POTVRDA O GARANCIJI PUTOVANJA­­­­­

Turistička agencija ECCO poseduje garanciju putovanja u visini od 300.000 Eur za slučaj insolventnosti organizatora putovanja i za slučaj naknade štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja koje su određene Opštim uslovima putovanja i programom putovanja, po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0031/2018 od 10.01.2018.godine, polisa broj 300060730 od 27.12.2017.godine, Akcionarskog društva za osiguranje DDOR Novi Sad. Aktivira se kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU YUTA, Ulica Kondina br.14, Beograd, +381.11/3228.686, +381.11/3228.687, prijavom na adresu ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs

Agencija zadržava pravo korekcije cena u slucaju promena na deviznom trzistu i promena cena ulaznica.

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 40 PUTNIKA U SLUCAJU NEDOVOLJNOG  BROJA

PUTNIKA ROK ZA OTKAZ PUTOVANJA 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA
                                                                   Informacije i rezervacije u Agenciji ECCO Novi Pazar

Vaze Opsti uslovi putovanja i otkaza Agencije ECCO, YUTA Standard

Licenca Organizatora tursitickih putovanja  OTP 42/2016

Telefon: 00381/20-311575 Web: www.ecco.rs

E-mail: eccodoo@gmail.com

Popularno

Sajt Turističke agencije ECCO je informativnog karaktera. Postoji mogućnost greške, različitih informacija od trenutno važećih u cenovniku. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično. HVALA NA RAZUMEVANJU.
Copy © 2017. // Ecco Agencija. // Sva prava zadržana: Agencija Grupa