Trajanje: 26/04/2019 04/05/2019
Broj dana: 10 dana / 6 noći
Lokacija:
Cena: €309,00
Oceni:
Odrasli: Deca:

Kapadokija živopisna oblast, fascinirajuće prirode smeštena je naEgejskoj obli i istorijskim oblastima Male Azije. Reljef oblasti koja obuhvata sedamdesetak kvadratnih kilometara delo je najčuvenijeg skulptora-majke prirpde. Taloženjem vulkanskog pepela,erozijama i uticajem vetra nastali su neverovatni oblici i čudesne doline u kojima su progonjeni od strane rimljana prvi hrišćani našli svoje utočište, zato je drugo ime za Kapadokiju “Kolevka hrišćanstva”. Ne smete propustiti putovanje kroz vreme i prostor na kome su se razvile četiri civilizacije.
Istanbul – prirodna vrata između Evrope i Azije, sa svojom raskošnom kulturnom ostavštinom nikad ne prestaje da fascinira. Ovaj sjajni grad, podignut na mestu gde se i bukvalno susreću istok i zapad, uobličile su 4 snažne civilizacije: grčka, rimska, vizantijska i osmanlijska. Kroz svoju istoriju ponosito je nosio imena: Bizantion, Novi Rim, Konstantinopolj, Carigrad i Istanbul. Danas je Istanbul velegrad, prava košnica sa preko 13 miliona stanovnika, koji žive i rade na dva kontinenta, izvlačeći ono najbolje iz oba sveta…

VELIKA TURSKA TURA

BURSA-PAMUKALE-KONJA-KAPADOKIJA-ANKARA-ISTANBUL

26.APRIL – 04.MAJ 2019.

 

PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN ( 26.04.2019.) NOVI PAZAR-KAPIKULE

Polazak iz Novog Pazara sa dogovorenog mesta u 15h. Nastavak putovanja Ibarskom magistralom preko Kraljeva I Kruševca i dalje koridorom X, a zatim nišavskom dolinom do graničnog prelaza Dimitrovgrad. Usputno zadržavanje radi odmora i graničnih formalnosti. Noćno putovanje preko Bugarske.

2.DAN ( 27.04.2019.) ISTANBUL-BURSA

Dolazak u Bursu preko Istanbula, Bosfora i mosta Osman Gazi u podnevnim satima. Smeštaj grupe u hotel 3*. Slobodno vreme za individualni doživljaj prve prestonice Osmanskog carstva.

Bursa je danas četvrti grad po broju stanovnika u Turskoj, koji po ekonomskoj snazi, sa milijardu I 100 miliona dolara godišnje budžeta diše za vrat Istanbulu. Bursu mnogi sa pravom nazivaju biserom Bliskog istoka. Njene krivudave ulice i široki bulevari istovremeno uživaju bogatu istoriju I nude viziju budućnosti zemlje sa epitetom ekonomskog diva. Bursa se proteže na 62 kilometra u dužini ispod Uludag planine I 16 kilometara u širinu, na samo pola sata vožnje do obale Mramornog mora. NOĆENJE.

3.DAN ( 28.04.2019.) BRUSA-PAMUKALE

Doručak. Nakon doručka obilazak Burse u pratnji lokalnog vodiča. Velike džamije “Ulu džamija”. Trga sa predivnim pogledom u Bursi gde su grobovi osnivača Osmanskog carstva, Osman bega i sultana Orhan bega. Polazak za Pamukale u dogovoreno vreme. Nastavak putovanja preko Inegola I Kutahije. Kutahije je jedan od najvećih centara za proizvodnju keramike u Turskoj. Dolazak u Pamukkale u kasnim popodnevnim satima. Smeštaj grupe u hotel 3*. Slobodno vreme za odmor i individualni doživljaj Pamukala. VEČERA. NOĆENJE.

4.DAN ( 29.04.2019.) PAMUKALE-KONYA

DORUČAK. Fakultativni obilazak antičkog grada Hierapolis koji je osnovan u II.veku p.n.e., koji se još tada koristio kao termalno kupalište. Obilazak amfiteatra, Kleopatrinih kupatila. U toku boravka u Kleopatrinim kupatilima radoznalci fakultativno mogu zaroniti u svet prošlosti i kupati se u toploj vodi u otvorenim bazenima. Svima je dostupa česma mladosti čiju vodu je navodno pila i sama Kleopatra.

Napuštanje hotela i polazak u pravcu  Konye. Putovanje kroz izuzetno interesantnu centralnu Anadoliju . Dolazak u Konyu, koja se nalazi na oko 1040 metara nadmorske visine, odakle polagano počinju obronci Taurusa. Konya je centar provincije I nekadašnja prestonica stare Turske. Od 1097.godine bila je sedište seldžučkog sultanate sve do 1243.godine kada su je zauzeli Mongoli. Konya je simbolički grad vrtećih derviša. Konya je poznata po čuvenom mistiku i sufiji Mevlani Dželaludinu Rumiju, koji se nastanio u ovom gradu, gde je i sahranjen. Smeštaj grupe u hotel 3*. Slobodno vreme radi individualnog doživljaja grada. VEČERA. NOĆENJE.

5.DAN (30.04.2019.) KONYA-AKSARAY-NEVŠEHIR/UGRUP

DORUČAK. Celu jutarnju priču u Konyi počinjemo posetom  Mevlaninom mauzoleju. Ceremonija derviškog pleas poi menu sema, zaštićena je od strane UNESCO-ve svetske nematerijalne kulturne baštine. Obavlja se u tradicionalnim kostimima  koji odišu simbolikom: konusnom kapom od kamilje dlake-sikke (koja predstavlja sopstveni ego), crnoj mantiji-tenure (koja predstavlja posmrtni pokrov) i beloj košulji. Vrteći se, njihove mantije se otvaraju, čime im duša napupta ovozemaljske vrednosti i ulaskom u transpostaju nebeskih bašta…

Nastavak putovanja preko Aksaraja. Obilazak najstarijeg i najvećeg Kervansaraja u Anadoliji, sa početka XII.veka U nastavku putovanja poseta podzemnom gradu Derenkuyu. Obilazak Ortahisara sa čudesnim kućama u stenama I srednjovekovnom Citadelom. Pretpostavlja se da je u podzemnom gradu boravilo od 30.000 do 50.000 ljudi. Dolazak u Nevšehir/Ugrup u predvečernjim satima. Smeštaj grupe u hotel 3*.Slobodno vreme za individualni doživljaj orkuženja. VEČERA. NOĆENJE.

6.DAN (01.05.2019.) – NEVŠEHIR/UGRUP-KAPADOKIJA –  celodnevni obilizak

Prvomajski uranak za one koji će ići na let balonom. Dočekuju neponovljivi izlazak sunca u balonima iznad najspektakularnijih pejzaža na svetu. (realizacija ovog dela fakultative zavisi od objektivnih okolnosti na lokalitetu). Oni koji više vole hodanje od letenja, ranom zorom mogu se popeti na vidikovac i diviti se suncu i Kapadokiji, gde su snažne erupcije vulkanka Erdšijasa pre 3 miliona godina formirale jedan od najspektakularnijih pejzaža na svetu. Uživajte u izuzetnim obrisima Kapadokije, išaranim balonima koji ostavljaju senke na zemlji. Nakon jutarnje gimnastike, doručak u hotelu dođe kao pravo vreme za predah. Nakon doručka obilazak Kapadokije.

Obilazak lokacije Goreme koji je smešten u stenama, nastao u vreme ranog hrišćanstva, u vreme kada je ono bilo zabranjeno. Možete videti remek dela ranohrišćanske i vizantijske umetnosti. Panoramski obilazak Doline golubova, doline ljubavi. Povratak u hotel. VEČERA. Nakon večere predlažemo ( uz doplatu) odlazak na poznati pes derviša u autohtonom ambijentu. Povratak u hotel. VEČERA. NOĆENJE.

7.DAN ( 02.05.2019.) – NEVŠEHIR/UGRUP-JEZERO TUZ-ANKARA

DORUČAK. Polazak za Ankaru u ranim jutarnjim časovima. Usputna panorama slanog jezera Tuz Golu. Po dolasku u Ankaru panorama starog dela grada – Ulus. Slobodno vreme za šetnju i mogućnost da posetite muzej „Anadolijske civilizacije“ glavnog grada Turske u kojem su hronološki izloženi eksponati od vremena paleolita do danas. Muzej je 1997.godine u Lozani dobio priznanje- prvi muzej Evrope. Nakon toga sledi poseta Antikabiru, mauzoleju osnivača moderne Turske, Kemalu Ataturku. Slobodno vreme do planiranog polaska ka Istanbulu. Noćna vožnja.

8.DAN( 03.05.2019.) – ISTANBUL

Dolazak u Istanbul autopoutem iz Ankare u ranim jutarnjim satima. Rani ček in. Vreme za odmor do 14h kada je predviđeno panoramsko razgledanje grada. Dolmabašče palata, trg Taksim, Zlatni rog, Fener, Galata kula, Aja Sofija, Topkapi palata. Povratak u hotel.  Šoping u tržnom centru Venezia u sopstvenog režiji. Tržni centar je na par kilometara od hotela. VEČERA. NOĆENJE.

9.DAN(04.05.2019.) – ISTANBUL-BUGARSKA

DORUČAK. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni obilazak znamenitosti Istanbula u pratnji lokalnog vodiča. Plato Topkapi (Hipodrom, Plava džamija, Aja Sofija, Dvorac Topkapi). Okupljanje grupe u popodnevnim satima. Polazak sa ugovorenog mesta. Vožnja preko Jedrena, Sofije… Usputno zadržavanje radi odmora i graničnih formalnosti. Noćna vožnja.

10.DAN (05.05.2019.) – NOVI PAZAR

Dolazak u Novi Pazar reko Niša, Kruševca i Kraljeva u jutarnjim satima.

CENA ARANŽMANA: 329 EUR

FIRST MINUTE CENA 309 € PO OSOBI ( DO 28.02.2019.)

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • Prevoz visokopodnim autobusom turističkeklase(klima,DVD,audio oprema) na navedenoj

relaciji;

 • noćenje sadoručkom/švedski sto u hotelu sa 3* u Bursi u 1/2 i 1/3 sobama
 • Polupansion/ švedski sto u hotelu sa 4* u Pamukale u 1/2 I 1/3 sobama
 • Polupansion/ švedski sto u hotelu sa 3* u Konyi u 1/2 I 1/3 sobama
 • Dvapolupansiona/ švedski sto u hotelu sa4* Nevšehir/Ugrup/Goremeu 1/2 I 1/3 sobama
 • Jedan polupansion/ švedski sto u hotelu sa 4* u Istanbulu
 • Troškovi turističkogvodiča/pratioca
 • Troškovi dodatnog vodiča iz Turske u autobusu
 • Obilaske prema programu koji nisu fakultativni
 • Troškove organizacijeputovanja

Napomena:putovanje logistički prate dva turizmologa sa višedecenijskim iskustvom.

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • Fakultativne sadržaječ iji se opisi cene nalaze u prilogu
 • Individualne troškovi putnika,
 • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje

DODATNE DOPLATE NA ZAHTEVE PUTNIKA:

 • Zasmeštaj u 1/1 sobi –80%

NAČIN PLAĆANJA: u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Intesa banke na dan uplatei to: ili

Putem administrativne zabraneu ratama do 20.juna 2019.

Odloženo plaćanje: prilikom rezervacije30%, ostatak 10 dana pre putovanja ili na rate do20.juna 2019.g.

Za rate kojedospevaju posle za početog putovanja potrebno je deponovati  čekove 10 dana pre puta

(ukoliko plaćanje nije preko administrativne zabrane.)

FAKULTATIVNI IZLETI:

 1. Topkapi palata(25€), Plava džamija i Aja Sofija ́(20€)–sa slušalicama, vodičem
 2. Krstarenje Bosforom sa vodičem –15 €
 3. Muzej Anadolske civilizacije – obilazak lokaliteta sa lokalnim vodičem i ulaznicom –10 €
 4. Mevlane muzej, Karavanseraj i Kapadokija (Goreme, Zelve i Derenkuju)- (5 ulaznica)–30 €
 5. Poseta Anadolskom muzeju u Ankari – 10€/po osobi;
 6. Poseta Muzeju Open air-Gorem u Kapadokiji – 10 €/po osobi;
 7. Tursko veče u Kapadokiji sa bogatim muzičkim programom – 25€/po osobi;
 8. Hieropolis–Pamukale –10 €/po osobi;
 9. Ekskluzivna prilika za letenje balonom nad Kapadokijom oko 150€/po osobi;

Popularno

Sajt Turističke agencije ECCO je informativnog karaktera. Postoji mogućnost greške, različitih informacija od trenutno važećih u cenovniku. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično. HVALA NA RAZUMEVANJU.
Copy © 2017. // Ecco Agencija. // Sva prava zadržana: Agencija Grupa