Trajanje: 19/11/2017 24/04/2018
Broj dana: 15 dana / 13 noći
Lokacija: Hurgada
Cena: €735,00
Oceni:
Odrasli: Deca:

KRSTARENJE NILOM – HURGADA-LUXOR-ASWAN-KAIRO-HURGADA / 15 dana/ 13 noći

 1. dan – Beograd – Hurgada

Sastanak na aerodromu „Nikola Tesla’’ kod šaltera agencije dva sata pre polaska aviona. Predviđeno vreme za polazak aviona je 06:30h (let SM 388) do Hurgade. Transfer klimatizovanim autobusima ili mini busevima do izabranog hotela. Smeštaj u hotel. Prva usluga u zavisnosti od izabrane usluge je ručak ili večera. Noćenje.

2.dan – Hurgada – Luksor

Napuštanje hotela i polazak grupe za Luksor. Transfer klimatizovanim autobusima. Poseta zapadnoj obali Nila u Luksoru (Dolina kraljeva, Hram Hatšepsut, Memnovi kolosi). Posle ručka sledi poseta istočnoj strani Luksora i obilazak hrama Karnak, najvećeg hrama na svetu. Smeštanje grupe na brod sa 5*. Večera. Noćenje.

3.dan – Luksor – Edfu

Doručak na brodu. Poseta istočnoj strani Luksora i obilazak hrama Luksor. Ručak na brodu, zatim plovidba prema Esni (brana na Nilu), potom do Edfu-a. Večera. Noćenje.

4.dan – Edfu – Kom Ombo

Doručak na brodu. Jutarnja poseta hramu Edfu, koji je posvećen bogu Horusu. Ručak uz nastavak plovidbe do Kom Omba, gde se posećuje hram Sobek, koji je posvećen bogovima Setu i Horusu. Večera. Noćenje.

5.dan – Kom Ombo – Asuan

Doručak na brodu. Nastavak plovidbe do Asuana. Prepodnevna poseta Nedovršenom Obelisku, Velikoj Asuanskoj brani i hramu Philae. Ručak. Popodnevna poseta Botaničkoj bašti i vožnja felukom po Nilu uz panoramsko razgledanje ostrva Elefantin i grobnice Agha Khan-a. Večera. Noćenje.

 1. dan – Asuan – Kairo

Doručak. Odjava sa broda. Mogućnost fakultativnog izleta do Abu Simbela autobusom ili avionom. U večernjim časovima polazak vozom (Orient Express) za Kairo. Smeštaj u spavaćim kolima. Večera u vozu. Noćenje.

 1. dan – Kairo

Doručak u vozu. Dolazak u Kairo. Transfer klimatizovanim autobusima do Egipatskog nacionalnog muzeja i obilazak istog. Ručak. Poseta platou Giza i obilazak piramida i Sfinge. Po završenom obilasku, transfer do hotela 4* u Kairu. Prijava u hotel. Noćenje.

8.dan – Kairo

Doručak. Slobodno vreme. Mogućnost organizovanja fakultativnog izleta do Aleksandrije (Montaza kompleks, rimski teatar, biblioteka, Kait Bei tvrđava) ili izleta Memfis-Sakkara (obilazak stare prestonice Egipta i njene nekropole). Noćenje

9.dan – Kairo – Hurgada

Doručak. Slobodno vreme do popodnevnog polaska za Hurgadu. Mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska starog Kaira (Koptska i Islamska četvrt, Amr ibn al-As džamija, Viseća crkva, Ben Ezra sinagoga, Saladinova tvrđava i Muhamed Ali džamija). Transfer za Hurgadu klimatizovanim autobusima. Dolazak u Hurgadu, smeštaj u izabrani hotel. Večera. Noćenje.

 1. – 14.dan – Hurgada

Boravak u hotelu prema izabranoj usluzi. Slobodno vreme za odmor. Napuštanje hotela u navedeno vreme prema instrukcijama predstavnika. Transfer do aerodroma u kasnim večernjim satima.

15.dan – Hurgada – Beograd

Poletanje aviona (let SM387) za Beograd u 02:00h. Obrok u avionu. Dolazak na aerodrom Beograd je predviđen u 05:30h. Kraj programa.

BROD – Kategorija 5* lux

– Ukupan broj kabina: 72

I sprat – restoran i 8 kabina, II sprat – recepcija, foaje i 8 kabina, III sprat – vinarija i sir-bar, prodavnice, čitaonica, bilijar, 26 kabina, 2 apartmana, IV sprat – 2 prodavnice, fitnes centar, klinika, 28 kabina, Paluba – bazen, bar i stoni-tenis.

Kabine: unutrašnji telefonski sistem, sat TV, centralni video sistem, centralna klima sa individualnim podešavanjem klime, kupatilo sa tušem i fenom, mini-bar, sef. Sobe su veoma prostrane tako da se može ubaciti i treći krevet, po potrebi.

Restoran: kapacitet restorana je 160 stolica, odnosno gostiju. Švedski sto sa dodatnim menijem, zavisno od programa. Čaj se poslužuje na palubi prilikom plovidbe. Obroci se mogu izmeniti bez predhodnog obaveštenja.

Zabava: Folklorni program, trbušne plesačice, noćna diskoteka u foajeu.

Važne informacije: zvučni sistem na celokupnom brodu, servis za pranje veša i room-service 24 sata, Crystal Internacionalni program za bezbednost hrane i higijenu (pobednik u CSFGA. 2004), UV filtrirana i sterilisana voda. Plaćanje se vrši gotovinom, putničkim čekovima i karticama (American Express, Master Card i Visa).

Cena uključuje

 • 6 noćenja u standardnim sobama u izabranom hotelu u Hurgadi na bazi navedene usluge
 • 4 noćenja na brodu 5* na bazi navedene usluge
 • 1 noćenje u spavaćim kolima u vozu
 • 2 noćenja sa doručkom u Kairu u hotelu 4*
 • Avio prevoz na relaciji Beograd-Hurgada–Beograd kompanijom AIR CAIRO ( Airbus 320)
 • Prevoz prtljaga: 20 kg po osobi.
 • Svi lokalni transferi po programu klimatizovanim autobusima ili minibusevima.
 • Usluge vodiča na srpskom jeziku.
 • Sve ulaznice za posete znamenitostima po programu
 • Troškove organizacije putovanja.
 • Deca starija od dve godine koja po hotelskim pravilima borave besplatno u hotelima plaćaju samo avio kartu i transfere u Hurgadi, kao i aerodromske takse, imaju svoje sedište u avionu i koriste zajednički ležaj u hotelskoj sobi sa dve odrasle osobe.

Cena ne uključuje

 • Sve avio takse iznose 40 € i YQ taksa iznosi 25 € (ukupno 65 €).
 • Visina iznosa doplate za gorivo ( YQ taksa) zavisiće od aktuelne cene goriva pred realizaciju leta
 • Takse su podložne promenama i ne mogu se platiti u ratama
 • Obavezna napojnica za ceo boravak (20 € ADL / 10 € CHD ) plaća se vodiču na brodu
 • Doplate za sobe sa pogledom na more, porodične sobe, itd..
 • Dobrovoljno putno zdravstveno osiguranje (za Egipat nije obavezno ali toplo preporučujemo).
 • Fakultativni izleti koje organizuje naš ino-partner.
 • Egipatsku vizu (25 US$ po pasošu) koja se dobija na aerodromu u Hurgadi pre pasoške kontrole
 • Deca do dve godine plaćaju samo egipatsku aerodromsku taksu 50 €, nemaju svoje sedište u avionu i autobusu, kao ni ležaj u hotelu, a imaju ishranu u hotelu.

OPŠTE INFORMACIJE I NAPOMENE

 

Cene su izražene u evrima ili dinarima. Plaćanje se vrši isključivo u dinarima prema prodajnom kursu Banke Intesa na dan plaćanja. Ukoliko aranžman nije plaćen u celosti, ostatak duga se izražava u evrima i plaća prema kursu na dan uplate. U slučaju poremećaja na tržištu roba i usluga organizator zadržava pravo korigovanja cena na neplaćeni deo aranžmana.

 

Uslovi i načini plaćanja

 1. 50% prilikom rezervacije, a ostatak od 50% najkasnije 10 dana pre putovanja
 2. 50% prilikom rezervacije, a ostatak od 50% u 3 jednake mesečne rate čekovima građana
 3. platne kartice (Visa, Dina, Master, Maestro, American Express)
 4. 50% prilikom rezervacije, a ostatak od 50% do 6 jednakih mesečnih rata BEZ KAMATE – ovaj način plaćanja važi samo za korisnike kreditnih platnih kartica Banke Intesa (Visa, Master i American Express) i direktne prijave i uplate u turističkoj agenciji Faros Tours.

 

NAPOMENA: Aranžmani koji obuhvataju rane rezervacije podležu različitom načinu plaćanja u odnosu na redovan cenovnik (prema pravilima hotelijera).

 

Osiguranje

– Prodavac na ovlašćenom prodajnom mestu dužan je da ponudi putniku putno zdavstveno osiguranje i informiše ga o postojanju osi guranja od otkaza aranžmana prema uslovima i tarifama osiguravača.

– Ovim osiguranjem putnik, odnosno osiguranik je pokriven za sve nepredviđene i hitne medicinske intervencije, kao i troškove medicinske evakuacije i repatrijacije do određenog iznosa.

– U slučaju nastanka osiguranog slučaja , u toku putovanja, dovoljno je prezentovati pasoš i pomenutu polisu za pokriće svih troškova u roku utvrđenom uslovima zdravstvenog putnog osiguranja. Ukoliko putnik poseduje neku drugu individualnu polisu zdravstvenog putnog osiguranja, molimo da se kod te osiguravajuće kompanije informiše o proceduri aktiviranja iste.

 

Napomene u vezi smeštaja

– Potvrda rezervacije hotela ili drugog smeštajnog objekta se dobija 48 sati po uplati akontacije (ne računajući subotu i nedelju). U slučaju ne dobijanja potvrde, putnik ima pravo na refundaciju celokupnog iznosa uplaćenog avansa ili na promenu rezervisanog objekta.

– U najvećem broju hotela ulazak u sobe je posle 14:00 h, a iste se napuštaju najkasnije do 10:00 h. Ukoliko gost želi da zadrži duže sobu, obavezan je da izvrši najavu recepciji hotela, kao i da sam plati ovu dodatnu uslugu. Svim putnicima koji ne žele dodatnu uslugu obezbeđena je posebna prostorija u kojoj se može odložiti prtljag do polaska. Putnici ne mogu da traže umanjenje cene za eventualni obrok koji ne mogu da iskoriste u slučaju ranih jutarnjih ili kasnih večernjih letova, kao i izostanak obroka zbog izleta, ali se isti može zameniti lanč paketom.

– Raspodelu soba vrši isključivo recepcija hotela. Svi vaši dodatni zahtevi i želje biće prosleđeni hotelu, ali agencija ne može da garantuje i realizaciju istih. Garantuje se samo usluga koja je naplaćena.

– Treći i / ili četvrti ležaj, u najvećem broju objekata, je na rasklapanje, drvene ili metalne konstrukcije ili fotelje na rasklapanje, što može značajno uticati na prostor u vašoj sobi.

– Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrđena i važeća na dan zaključenja ugovora izmedju organizatora putovanja i ino partnera, te eventualne naknadne promene koje organizatoru putovanja nisu poznate, ne mogu biti relevantne. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici.

– Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.

– Postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela trenutno nije u funkciji usled objektivnih okolnosti, zašta organizator ne snosi odgovornost. U hotelima koji uslugu ishrane služe po principu švedskog stola (samoposluživanje) postoji mogućnost da se usled nedovoljnog broja gostiju, posluživanje izvrši na osnovu menija, što se ne smatra promenom aranžmana. Strogo je zabranjeno unošenje hrane i pića u hotelski objekat.

 

Vize/Putne isprave

– Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju, kao i zemalja kroz koje prolaze i da sami, blagovremeno, obezbede potrebne isprave.

– Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice. Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena u sudu ili opštini.

– U slučaju neodobravanja vize od strane imigracionog odeljenja određene zemlje, agencija organizator ne snosi odgovornost za nedobijanje iste a iznos troškova viziranja se ne refundira. U slučaju da putnik kome je već odobrena i izdata viza za određenu zemlju odustane od putovanja, iznos troškova vize se ne refundira.

– Putna isprava/pasoš mora da važi najmanje 6 meseci od dana završetka aranžmana. U suprotnom može doći do problema sa graničnom policijom pri ulasku/izlasku iz zemlje, za šta organizator putovanja ne snosi odgovornost.

 

Prevoz avionom

– Vreme poletanja aviona određuje avio kompanija. Vremena poletanja i sletanja aviona su data po lokalnim vremenima. -Agencija nije u mogućnosti da garantuje vreme polaska po kojem će redovni i čarter letovi biti realizovani. Vreme leta se najčešće objavljuje dva dana pre realizacije programa. Na čarter letovima ne postoje klase sedišta, tako da nije moguće unapred rezervisati određeno sedište u avionu, već se to radi na aerodromu, prilikom čekiranja.

– Prema neđunarodnim standardima, u slučajevima kašnjenja letova, avio-kompanija preuzima brigu o putnicima.

 

PRTLJAG: Kod putovanja avionom, putnik može da ponese maksimalno 20 kg prtljaga. U slučaju veće količine prtljaga , organizator putovanja ne snosi rizik da avio kompanija naplati dodatni višak prtljaga. U ručnom prtljagu nije dozvoljeno da se nose makazice, manikir setovi i drugi oštri predmeti, tečnosti iznad 100 ml, gelovi, sprejevi i pene. Ukoliko Vam je prtljag izgubljen ili oštećen, po dolasku na aerodrom obavestite agenta avio-kompanije. Za obeštećenje u slučaju oštećenja ili potpunog gubitka prtljaga, nadležan je avio prevoznik.

 

Cene i napomene za decu

– Cene za decu važe samo uz pratnju dve punoplatežne osobe.

– Dete do 2 godine starosti putuje najčešće besplatno. Dete ove starosti nema sedište u avionu ili autobusu, ishranu, ni krevet u hotelu ili drugom tipu smeštajnog objkta

– Dete koje ima besplatan smeštaj u hotelu ili drugom tipu smeštajnog objekta plaća samo iznos karte i ima sedište u avionu ili autobusu, obroke i ostale usluge osim sopstvenog kreveta.

– Dete koje ostvaruje određeni popust ima sve usluge iz programa, osim što umesto standardnog kreveta ima pomoćni ležaj.

– Prilikom prijavljivanja imena putnika za aranžman, obavezno je navesti datum rođenja deteta koje se najavljuje hotelu. Hotel zadržava pravo da na licu mesta naplati troškove proizašle iz netačno prijavljenih podataka putnika.

– Fakultativni izleti su izleti koje organizuje lokalna turistička agencija i nisu obavezni deo programa. Prijavljivanje kao i plaćanje izleta se vrši na licu mesta (ukoliko nije drugačije precizirano) bez odgovornosti organizatora putovanja ili predstavnika agencije u pogledu kvaliteta i povoljnosti cene.

– Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

 

Predstavnik agencije

– Predstavnik je obavezan da dočeka i isprati putnike i obilazi goste prema rasporedu koji se dostavlja putnicima po dolasku radi dodatnih informacija, mogućih fakultativnih izleta ili eventualne pomoći (usluge predstavnika ne podrazumevaju celodnevno ili svakodnevno prisustvo).

– U slučaju neadekvatnog smeštaja ili bilo kog drugog problema, mole se putnici da o tome obaveste predstavnika na prvom info sastanku ili telefonom, prvog dana boravka. Napominjemo da reklamacije za koje agencija sazna poslednjeg dana boravka ili po povratku putnika neće biti razmatrane.

– Molimo vas da se u slučaju bilo kakve incidentne situacije ( krađa, tuča, saobraćajna nezgoda,…) obratite nadležnim organima domicilne zemlje. Organizator putovanja je jedino ovlašćen da Vam pomogne u posredovanju između Vas i nadežnih organa.

– Obaveštenje o lokalnom predstavniku, broju telefona za hitne slučajeve i drugi podaci, biće dostavljeni putnicima u skladu sa zakonom najkasnije pre otpočinjanja turističkog putovanja.

 

Putna dokumenta

– Avionske karte, vize, vaučeri, i ostala dokumenta biće uručene putnicima: na aerodromu Beograd, 2h pre zakazanog vremena poletanja od strane aerodromskog predstavnika, na šalteru agencije; putem elektronske pošte; lično, u poslovnici agencije.

– Planirajte vreme za put do mesta polaska, zbog mogućih zakašnjenja (saobraćajne gužve, radova na putu i sl.). Agencija neće snositi odgovornost ukoliko putnik nije stigao zbog zakašnjenja u dolasku na aerodrom da se prijavi za let ili na mesto sastanka (za autobuske aranžmane). Za te putnike primenjivaće se otkazne uzanse iz OPŠTIH USLOVA PUTOVANJA- kao da su odustali na dan polaska.

 

– Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.

FAROS TOURS d.o.o. zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja programa usled objektivnih okolnosti.

FAROS TOURS d.o.o. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja

Cenovnik br. 26 od 04.10.2017

Organizator: Faros Tours D.O.O OTP 27/2012

MOLIMO PUTNIKE DA PROVERE TAČNO VREME POLETANJA AVIONA DVA DANA PRE POLASKA NA PUTOVANJE.

MOLIMO PUTNIKE DA PAŽLJIVO PROČITAJU OPŠTE USLOVE PUTOVANJA AGENCIJE FAROS TOURS D.O.O. USTANOVLJENE 25.01.2016.

I USAGLAŠENE SA YUTA STANDARDOM KOJI SU SASTAVNI DEO OVOG PROGRAMA.

Minimalni broj putnika za realizaciju ovog programa je 6.

Popularno

Sajt Turističke agencije ECCO je informativnog karaktera. Postoji mogućnost greške, različitih informacija od trenutno važećih u cenovniku. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično. HVALA NA RAZUMEVANJU.
Copy © 2017. // Ecco Agencija. // Sva prava zadržana: Agencija Grupa