Trajanje: 09/11/2016 14/11/2016
Broj dana: 6 dana / 3 noći
Lokacija: Slovenija, Italija
Cena: €110,00
Oceni:
Odrasli: Deca:

OPIS DESTINACIJA
LJUBLJANA je glavni grad Slovenije. Nalazi se u centralnom delu Slovenije u tkz. ljubljanskoj kotlini, između Alpa i Jadranskog mora na reci Ljubljanici. Ljubljana je kulturni, naučni, ekonomski, politički i administrativni centar Slovenije.

BLED sa svojim prirodnim lepotama i čistom prirodom predstavlja najposećeniji turistički centar u Sloveniji. Opština Bled se nalazi na severozapadu države. Zapadni deo je usred planinskog masiva Julijskih Alpa, dok se u istočnom delu nalazi Bledsko jezero sa prijezerskom ravnicom, gde se Sava Dolinka i Sava Bohinjka spajaju i stvaraju reku Savu.
LIDO DI JESOLO je primorski deo grada Jesolo sa mnoštvom hotela i vila i jedno je od najpoznatijih italijanskih letovališta. Nalazi se u severo-istočnom delu Italije na Jadranskom moru u blizni Venecije
VENECIJA je čudesna i jedinstvena. Jedna je od najbogatijih riznica italijanske i evropske kulture i umetnosti. Izgrađena u V veku u prostranoj laguni, na ušću reke Brente u venecijanski zaliv, na preko sto malih ostrva koje razdvaja oko 180 kanala i spaja preko 400 mostova. Venecija je grad raskošne arhitekture, prefinjene muzike i neke posebne svetlosti. Venecija je zbog toga prozvana „Serenissima“ – presvetla.. Kompletno gradsko jezgro Venecije sa nekoliko stotina palata i preko 90 crkava deo je svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO-a.
PADOVA je najstariji Italijanski grad smešten između Venecije i Verone. Poznata je po velikom broju arhitektonskih bisera od kojih je najveći prelepa bazilika Svetog Antonija, u kojoj se i danas nalaze njegove relikvije i grob.
VERONA je grad emocija, čuvene Šekspirove tragedije „Romeo i Julija“. Ovaj velelepni, aristokratski grad može da se pohvali mnogobrojnim draguljima srednjovekovne arhitekture, koji svake godine dočekuje na hiljade ljubitelja umetničkih dela.
TRST je važan grad i luka u Italiji na istočnoj obali Jadrana sa oko dvestadeset hiljada stanovnika.Grad je središte istoimenog okruga Trst i pokrajine Fruli-Venecija Đulija.Trst je nekada bio “carska luka Habzburgovaca“, a danas je najvažnija pomorska luka severnog Jadrana.
IZOLA je turističko odredište u Tršćanskom zalivu, poznato po dobro očuvanom starom gradskom jezgru gde je vidljiv uticaj Venecijanske Republike i Habzburške monarhije. Stari deo grada leži na malom ostrvu i niskom veštačkom prevlakom spojen je sa kopnom.
PORTOROŽ je turistička prestonica slovenačkog primorja. Smešten u samom Piranskom zalivu, u blizini Italije, ovaj gradić nudi sve pogodnosti velikog turističkog letovališta. Sa svojim brojnim hotelima, marinom, sportskim terenima, zabavnim parkovima, vinotekama i kazinom, Portorož privlači posetioce iz svih krajeva sveta.
PIRAN je veoma poznato turističko odredište u Sloveniji, kako zbog položaja na Jadranu, tako i zbog očuvanog starog gradskog jezgra sa nizom trgova, crkava i palata.

PROGRAM PUTOVANJA

1.dan BEOGRAD–LJUBLJANA–BLED
Polazak autobusa u 23.00 časa sa parkinga preko puta T.C. Buvljak u ulici Jurija Gagarina. Noćna vožnja preko Hrvatske prema Sloveniji, uz kraće pauze radi odmora po potrebi.

2.dan LJUBLJANA–BLED–LIDO DI JESOLO
Dolazak u Ljubljanu u jutarnjim satima.Obilazak Ljubljane i njenih znamenitosti: Ljubljanski grad, Prešernov trg, Gradska kuća, Robbova fontana, Zmajev most… Slobodno vreme za kafu uz reku Ljubljanicu. Nastavak puta za Bled – obilazak Bleda, šetnjom u prirodi oko prelepog jezera. Individualno mogućnost iznajmljivanja sandoline ili poseta nekom od brojnih spa centara, poseta muzeju unutar srednjovekovne tvrdjave. Polazak za Italiju. U zavisnosti od raspoloživog vremena, svraćanje u Outlet shoping centre Palmanova. Nastavak puta.
Dolazak u Lido di Jesolo. Smeštaj u hotel (fakultativno – večera). Noćenje.

3.dan LIDO DI JESOLO–VENECIJA–LIDO DI JESOLO
Doručak. Dolazak do luke Punta Sabioni i vožnja brodom do Trga Sv.Marka, u Veneciji. Razgledanje najužeg centra prestonice nekada moćne Mletačke Republike (IX-XVIII vek), Bazilike Sv. Marka sa mozaicima, Duždeve palate, Mosta uzdisaja, Mosta Rialto, crkve Santa Maria della Salute u kojoj se nalaze dela Ticijana i Tintoretija, Kasa d`Oro jedne od najlepših palata u Veneciji poznate kao „Zlatna kuća“ zbog pozlaćenih i šarenih spoljnih zidova. Slobodno vreme. Povratak brodom do Punta Sabioni u poslepodnevnim časovima. Dolazak u Lido i poseta tržnom centru. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

4. dan LIDO DI JESOLO–VERONA–PADOVA–LIDO DI JESOLO
Doručak. Fakultativno jednodnevni izlet za Veronu i Padovu. Verona – obilazak grada Romea i Julije: Trg Bra, Arena, Gospodski trg, palata i grobnica porodice Skalijeri, Romeova kuća i Julijin balkon. Nastavak putovanja ka Padovi, obilazak grada: Trg Prato del Vale, bazilika Sv.Antonia, Palata pravde, trg Erbe. Uveče povratak u Lido di Jesolo. Noćenje.

5.dan LIDO DI JESOLO –TRST– IZOLA–PIRAN–BEOGRAD
Doručak. Napuštanje hotela. Polazak za Sloveniju. Usputni kraći obilazak Trsta. Nastavka puta za Sloveniju. Obilazak najiteresantnijih gradova Slovenačke rivijere – Izole i Pirana, sa starim gradskim jezgrima iz vremena srednjovekovne Istre, gde se prepliću uticaji Venecijanske Republike i Habzburške monarhije. Nakon toga usputna panorama Portoroža, turističke prestonice slovenačkog primorja i nastavak puta za Srbiju.Noćna vožnja preko Slovenije i Hrvatske.

6.dan- Dolazak u Beogradu u ranim jutarnjim satima – oko 05.00h.


CENA ARANŽMANA: 110€ – 3 NOĆENJA/DORUČAK
  125€ – 2 POLUPANSIONA, 1 NOĆ/DORUČAK


Doplata za 1/1 sobu 45 €

Cena aranžmana obuhvata:
– prevoz na navedenoj relaciji autobusom turističke klase ( visokopodni sa audio-dvd opremom i klimom )
– smeštaj u hotelu 3* u Lido di Jesolu na bazi 3 noćenja / doručak ili 2 polupansiona + 1 noćenje/ doručak
(doručak kontinentalni slatko- slani, večera – jela po meniu)
– obilazak Ljubljane, Bleda, Slovenačke rivijere
– organizaciju i stručno vodjstvo puta

Cena aranžmana ne obuhvata fakulativne izlete i usluge:
– brodsku kartu i check point Punta Sabioni – Venecija – P.Sabioni….15 €
– celodnevni izlet Padova /Verona…. 20 €,
– ulaznice za muzeje i druge nepomenute usluge
– međunarodno kolektivno zdravstveno osiguranje po uslovima UNIQA osiguranja za osobe do 70 godina starosti 475,00, za osobe mlađe do 19 godina 295,00 din.

Minimalan broj osoba za fakultativne izlete je 25 osoba. Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA: 40% prilikom rezervacije u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Komercijalne banke na dan uplate i to gotovinski, putem administrativne zabrane ili platnim karticama VISA, DINA, MASTER I MAESTRO. Ostatak u 3 mesečne rate nakon polaska. Za rate koje dospevaju posle započetog putovanja potrebno je deponovati čekove 10 dana pre puta.
OPIS HOTELA:
Hotel u Lidu di Jesolo je SORENTO 3*. Nalazi se na odličnoj lokaciji , u blizini Piazza Mazzini, na par koraka od mora. Hotel poseduje parking, bar, restoran , piceriju… Sve sobe su sa terasom, sopstvenim kupatilom, centralnom klimom i grejanjem, SAT TV, telefonom, besplatan WI-FI . Usluga : doručak – buffet (samoposluživanje ), večera (fakultativna) – klasičan meni.
Agencija zadržava pravo promene hotela u hotel iste ili više kategorije.

NAPOMENE

Preporučuje se putnicima sa novim biometrijskim pasošima, da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak , zdravstveno osiguranje, potvrda o smeštaju…) informišu na sajtu delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u konzulatu zemlje u koju putuje. Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.
Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika.
Turistička agencija organizator, odnosno posrednik ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu.
U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
Agencija zadržava pravo izmene u programu putovanja /redosled pojedinih sadržaja u programu/ usled objektivnih okolnosti.
ZA OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE ECCO TRAVEL

Popularno

Sajt Turističke agencije ECCO je informativnog karaktera. Postoji mogućnost greške, različitih informacija od trenutno važećih u cenovniku. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično. HVALA NA RAZUMEVANJU.
Copy © 2017. // Ecco Agencija. // Sva prava zadržana: Agencija Grupa