Nalazimo se na gradskom šetalištu
preko puta restorana Doha

4 besplatna mesta u Dubaiju koja morate posetiti

Sadržaj

Piše: Armin Gicić
Student doktorskih studija i referent prodaje u turističkoj agenciji ECCO 

Dubai je centar luksuza i naravno ume da bude veoma skup. Međutim, kao student i radnik u turizmu znam da se dovijam i tako nađem povoljne karte, mesta ili aktivnosti. Ne volim da ih zadržavam za sebe i delim ih sa ljudima.

U ovom tekstu ću vam pokazati 4 prelepa mesta koja za Dž možete da obiđete u Dubaiju.

1. Ples vode

Plato ispred Burj Khalife

Pogledajte lokaciju ovde.

Iako ulaznica za Burj Khalifu iznosi oko 35 evra, ovaj šou fontana možete potpuno besplatno da posmatrate. Zaista je neverovatan.

To što je besplatan znači da ima puno ljudi zato me poslušajte gde da idete. Nemojte se zadržavati odmah ispred šoping mola nastavite dalje preko mostića prema restoranu Arabeska Restaurant (vidi lokaciju ovde).

Najlakše je stići metroom. Idete do stanice Burj Khalifa i tu pratite šoping mal. Čekaće vas malo duža šetnja oko 15min dok ne izađete iz lavirinta prodavnica i konzumerizma. Najbolje da koristite Google Maps. Samo skinite mapu dok ste u hotelu i to je to.

2. Kuliranje u arapskom Los
Anđelesu

Jumeirah Beach Residence – JBR
Pogledajte lokaciju ovde.

JBR je vrlo luksuzno naselje. Podseća me na Los Anđeles u Americi. Prvo ćete biti zapanjeni veličinom i lepotom luksuznih zgrada. Između njih se nalazi Dubai Marina, gde se nalaze neke od luksuznih jahti. Pored vas će prolaziti luksuzni automobili, a vi ćete se osećati kao najbedniji smrtnik student iz Srbije.

Sa jedne strane Hilton, sa druge Rixos tu je sigurno negde i Sheraton. A vi i dalje idete prema plaži da umočite stopala u azurne vode Persijskog zaliva.

Kada stignete do plaže zapanjiće vas njihova lepota (a i cena). Prošetajte se, iskulirajte. Odatle možete nastaviti busem (koji uvek kasni) do Burj Al Arab hotela (onaj u obliku jedra). Naravno ne možete da uđete u njega nego da ga kao svaki obični smrtnik slikate.

Do JBR-a stižete najbolje metroom. Stanica je Sobha Realty Metro Station (pogledaj lokaciju ovde).

3. Park Zaabel

Nemaju vodu, a imaju bolje parkove od nas.
Pogledajte lokaciju ovde.

Posle svog jurcanja po metroima, šoping centrima i plažama kao kec na desetku će vam doći odmor u jednom od njihovih parkova. Meni su ti parkovi nešto zaista neverovatno. Oni imaju vrlo malo vode i prerađuju morsku vodu da bi imali slatku. I uprkos tome imaju dovoljno za održavanje svih silnih i velelepnih parkova.

Ulaz za Zabeel park se plaća ali vrlo malo. Zbog toga sam ga uvrstio u besplatno mesto. Ulaz je nešto više od 1 evra (5 dirhema). Treba da imate NOI karticu za prevoz, jer se sa nje plaća ulaz.

Zaabel Park se izvaja od ostalih što ima Dubai Frame (Dubai Ram ili Goblen). To je ogromni zlatni ram koji simbolično deli stari i novi Dubai. Možete se popeti na ram, ulaznica se plaća 12 evra (50 dirhema). Kul je to što kada se popnete na vrh rama možete da šetate po njemu. Važno je naglasiti da je pod od stakla – tako da nije za one koji se plaše visine (mene).

4. Stari Dubai

Ko kaže da Dubai nema prošlost?

Ako nastavite dalje. Opet se ukrcate u metro do stanice Burjuman i dalje nastavite peške do Dubai Krik-a doći ćete do nečega što izgleda kao reka. To je ustvari morska voda, nešto slično kanalu. Savetujem da se tu malo odmorite, popijete kafu i uživate u pogledu. Dubai tu zaista izgleda kao neka evropska prestonica. Nastavite dalje prema moru i uživajte u rekonstrukciji starog grada Dubaija. Za trenutak će vam se učiniti kao da ste prošli vremenski portal.

https://www.high-endrolex.com/45

Tu se možete ukrcati na brod i provozati se kanalom. Ima i finih muzeja. Izdvojio bih i SMCCU. To je Centar za kulturološko razumevanje Šeik Muhamed bin Rašid Al-Maktum. Možete da zakažete događanja kao što su zajednički ručak sa predstavnicima arapske kulture ili drugih kultura prisutnih u Dubaiju. Vrlo lepa stvar.

U povratku koristite zelenu liniju metroa, onda se prebacite na crvenu. 

Pogledajte i :

Kako jeftino do Dubaija u lov na bogate šeike

3 aktivnosti u Dubaiju koje morate probati 

kontaktirajte me za najbolje ponude u Dubaiju:

eccodoo@gmail.com

whapp: 066 122 90 622

Autor

Dostupni smo i na društvenim mrežama

Možete nas takođe kontaktirati putem telefona: