Kapadokija

1.dan (11.04.2020.)  NOVI PAZAR-KAPIKULE

Polazak iz Novog Pazara sa dogovorenog mesta u 15h. Nastavak putovanja Ibarskom magistralom preko Kraljeva i Kruševca i dalje koridorom X, a zatim nišavskom dolinom do graničnog prelaza Dimitrovgrad. Usputno zadržavanje radi odmora i graničnih formalnosti. Noćna vožnja preko Bugarske.

 1. dan (12.04.2020.) ISTANBUL – BURSA

Dolazak u Bursu preko Istanbula, Bosfora i Mosta Osman Gazi u podnevnim satima.  Smeštaj  grupe u hotel 3* Slobodno vreme za  sopstveni doživljaj  prve prestonice Osmanskog carstva.Pa popodnevni obilazak grada. Bursa je danas četvrti grad po broju stanovnika u Turskoj, koji po ekonomskoj snazi, sa milijadru i 100 miliona dolara godišnjeg budžeta, „diše za vrat“ Istanbulu. Bursu mnogi, s pravom, nazivaju biserom Bliskog istoka – „leđa“ joj čuva visoka planina Uludag, a vrata ka svetu drže otvorena obale Mramornog mora, udaljene svega 20-tak kilometara. Njene krivudave uličice i široki bulevari istovremeno čuvaju bogatu istoriju i nude viziju budućnosti zemlje sa epitetom ekonomskog diva. Bursa se proteže na 62 kilometra u dužinu ispod planine Uludag i 16 kilometara u širinu, na samo pola sata vožnje do obala Mramornog mora. Bursa ima oko  tri i po miliona stanovnika, u samom centru živi skoro dve trećine,. Obiluje istorijskim znamenitostima( neki od najlepših primera osmanske arhitekture, među kojima su Velika džamija, sa 20 kupola, u svetu poznata Zelena džamija, u okviru koje se nalaze medresa i biblioteka, zatim Mauzolej sa turbetom sultana Mehmeda Prvog), parkovima, uskim uličicama i bulevarima, najdužom žicarom na svetu U Bursi su sahranjene sultanije Hurem i Mahidevran. U parku je smeštena Muratova džamija, koju je podigao poslednji otomanski vladar sultan Murat Drugi početkom 15. veka, nalaze se turbeta sultana i članova njegove porodice, među kojima i sultani Osmangazi i Orhangazi – oca i sina, prvih sultana koji su došli u Bursu.Tu je i Kapali časršija. U osam kilometara dugim „ulicama“ čaršije na prodaju je sve – zlato, srebro, kašmir, svila, garderoba, obuća…..Za sladokusce tu je ćeten alva, razne bombone, slatko od kestena i pohovani kesten, poslastica koja se može kupiti samo u Bursi.  Noćenje .

.

 1. dan (13.04.2020.) BURSA – PAMUKKALE

Doručak.  Nakon doručka obilazag Burse u pratnji lokalnog vodiča. Velike džamija „Ulu džamija“, trga sa predivnim pogledom u Bursi gde su grobovi osnivača Osmanskog carstva, Osman bega i sultana Orhan Bega. Polazak za Pamukkale u dogovoreno vreme. Nastavak putovanja preko Inegola i  Kutahije. Kutahije je jedan od najvećih centara za proizvodnju keramike u Turskoj. Dolazak u Pamukkale u kasnim popopodnevim satima. Smeštaj grupe u hotel  3*. Slobodno vreme za odmor i sopstveni neponovljivi doživljaj Pamukkala noću.Večera.  Noćenje.

 1. dan (14.04.2020.) PAMUKALE– KONYA

Doručak. Fakultativno obilazak antičkog grada Hierapolis, koji je osnovan u II veku pre nove ere, koji se još tada koristio kao termalno kupalište. Obilazak  amfiteatra, Kleopatrinih kupatila. U toku boravka u Kleopatrinim kupatilima  radoznalci fakultativno mogu zaroniti u svet prošlosti i kupati se u toploj vodi u otvorenim bazenima. Svima je dostupna  česma mladosti čiju je vodnu navodno pila i sama Kleopatra.

Napuštanje  hotela i polazak  u pravcu Konye.  Putovanje kroz izuzetno interesantnu centralnu Anadoliju. Dolazak u Konyu,  koja se nalazi na  oko 1.040 metara nadmorske visine, odakle polagano počinju obronci Taurusa. Konya  je  centar provincije i nekadašnja prestonica stare Turske.  Od  1.097.  godine bila je  sedište seldžučkog  sultanata sve do  1.243 kada su je zauzeli Mongoli. Konja je simbolički:  grad vrtećih derviša. Konya je poznata po čuvenom mistiku i sufiju, Mevlani Dželaludinu Rumiju, koji se nastanio u ovom gradu, gdje je i sahranjen. Rumijevi sljedbenici su kasnije u Konyi osnovali čuveni mistički red, tarikat, poznat kao Mevlevije.  Smeštaj grupe  u hotel 3*.Slobodno vreme za sopstveni doživljaj  simbolički veoma značajnog grada.Večera. Noćenje

 1. dan (15.04.2020.) KONYA- AKSARAY- NEVŠEHIR/UGRUP

Doručak. Celu jutarnju priču u Konyi počinjenmo posetom Mevlaninom mauzoleju. Ceremonija derviškog plesa po imenu sema, zaštićena je kao deo UNESCO-ve svetske nematerijalne kulturne baštine. Obavlja se u tradicionalnim kostimima koji odišu simbolikom: konusnom kapom od kamilje dlake – sikke (koja predstavlja sopstveni ego), crnoj mantiji – tenure (koja predstavlja posmrtni pokrov) i beloj košulji. Vrteći se, njihove mantije se „otvaraju“ čime im „duša napušta ovozemaljske vrednosti“ i ulaskom u trans postaju nebeska bića…

Nastavak putovanja preko Aksaraja. Obilazak najstarijeg i najvećeg Kervansaraja u Anadoliji, sa početka XIII veka. U nastavku putovanja poseta  podzemnom gradu Derenkuyu. Obilazak Ortahisara sa čudesnim kućama u stenama i srednjovekovnom Citadelom. Pretpostavlja se da je u podzemnom gradu boravilo od 30.000 do 50.000 ljudi. Dolazak u Nevšehir /Ugrup u predvečernjim satima. Smeštaj u hotel 3* Slobodno vreme  za sopstveni doživljaj okruženja. Večera. Noćenje.

 1. dan (16.04.2020.) – NEVŠEHIR/UGRUP – KAPADOKIJA- celodnevni obilazak

Dočekuju neponovljivi izlazak sunca u balonima iznad  najspektakularinijih  pejzaža na svetu.(realizacija  ovog dela fakultative zavisi od  objektivnih okolnosti na lokalitetu). Oni koji više vole hodanje od letenja,  ranom zorom mogu se ispeti na vidikovac i diviti se suncu i Kapadokiji, gde su snažne erupcije vulkana Erdžijasa pre 3 miliona godina formirale jedan od najspektakularnijih pejzaža na svetu. Uživajte u  izuzetnim obrisima Kapadokije, išaranim balonima koji ostavljaju senke na zemlji. Nakon jutarnje gimnastike, doručak u hotelu dođe kao parvo vreme za predah. Nakon doručka obilazak Kapadokije .Najstarija naselja nastala su pre 4.000 godina. Obilazak lokacije Goreme koji je smešten u stenama, nastao u vreme ranog hrišćanstva, u vreme kada je ono bilo zabranjeno. Možete videte remek dela ranohrišćanske i vizantijske umetnosti. Panoramski obilazak Doline golubova, doline ljubavi. Povratak u hotel. Večera. Nakon večere predlažemo (uz doplatu) odlazak na poznati “ples derviša” u autohtonom ambijentu. Povratak u hotel.Večera. Noćenje

 1. dan (17.04.2020.) NEVŠEHIR/UGRUP– JEZERO TUZ – ANKARA-ISTANBUL

Doručak. Polazak u Ankaru u ranim jutarnjim časovima. Usputna panorama  slanog jezera Tuz Golu. Po dolasku u Ankaru panorama  starog dela  grada – Ulus. Slobodno vreme za šetnju i mogućnost da posetite muzej „Anadolske Civilizacije“ glavnog grada Turske u kojem su hronološki izloženi eksponati od vremena paleolita do danas. Muzej je 1997. godine u Lozani dobio priznanje – prvi muzej Evrope. Nakon toga sledi poseta Anitkabiru, mauzoleju osnivača moderne Turske, Kemalu Ataturku. Nastavak putovanja prema Istanbulu. Dolazak u Istanbul  autoputem u večernjim satima. Smeštaj u hotel 3* Noćenje.

 1. dan (18.04.2020.) ISTANBUL

Doručak. Slobodno pre podne. Popodevna panorama grada.  Dolmabahče palata, trg Taksim,Zlatni rog, Fener, Galata kula, Aja Sofija, Topkapi palata. Fakultativno obilazak Patrijaršije, Muzja minijatura-Miniaturk  i krstarenje Bosforom.Povratak u hotel. Noćenje.

 1. dan (19.04.2020.) ISTANBUL – BUGARSKA

Doručak. Slobodno prepodne za individualne aktivnosti ili fakultativni obilazak znamenitosti Istanbula u pratnji lokalnog vodiča – Plato Topkapi (Hipodrom, Plava Džamija, Aja Sofija, Dvorac Topkapi). Okupljanje grupe u popodnevnim satima. Polazak sa ugovorenog mesta. Vožnja preko Jedrena, Sofije… Usputno zadržavanje radi odmora i graničnih formalnosti. Noćna vožnja.

 1. dan (20.04.2020.) NOVI PAZAR

Dolazak u Novi Pazar preko Niša, Kruševca i   Kraljeva  u jutarnjim satima.

[evc_gallery_block type=“featured-top“ space_between_items=“tiny“ image_behavior=“zoom“ images=“1680,1682,1681″]
  • Minimalan broj osoba za fakultativne izlete je 30. Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti

   Vožnja balonom iznad Kapadokije organizuje se isključivo u jutarnjim časovima, nakon prvog noćenja u Urgupu, pred celodnevni obilazak. Prijava za ovaj obilazak najkasnije prilikom polaska na put, zbog slobodnih kapaciteta. Cena koju ćete dobiti posredstvom našeg vodiča je oko 150 € po osobi. Napomena let zavisi i od vremenskih uslova da li ga je moguće organizovati !!

   Aranžman je rađen na bazi minimum 45  osoba autobusom.

   Organizator putovanja moze zahtevati povecanje ugovorene  cene samo ako je posle zakljucenja  ugovora doslo do promena u kursu razmene valuta iii do promene cene goriva, putarina, parkinga, tunela, trajekta, vinjeta-putna taksa koje uticu na cenu putovanja. UPOZORENJE: Mole se putnici da vode racuna o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranzmana. VAZNO: Upozoravaju se putnici da zbog postovanja satnica predvidenih programom putovanja, ne postoji mogucnost zadržavanja autobusa na granicnom prelazu radi regulisanja povracaja sredstava po osnovu TAX FREE, pa Vas molimo da to imate u vidu.

   Organizator putovanja nije ovlascen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim rezimom zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Pasosi državljana Republike Srbije koji putuju u zemlje EU moraju imati rok vazenja minimum 180 dana (6 meseci) od dana ulaska na teritoriju EU. Molimo putnike da vode racuna o važnosti putnih isprava, narocito decijih. Preporucuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novcana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smestaju …) informisu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs  iii u ambasadi iii konzulatu zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Agencija ne snosi odgovornost u slucaju da pogranicne vlasti onemoguce  putniku ulaz na teritoriju EU.

   Molimo da uzmete u obzir da postoji mogucnost da neki od sadržaja hotela ne budu u funkciji usled objektivnih okolnosti, kao i da usled državnih iii verskih praznika na odredenoj destinaciji neki od lokaliteta, ili tržnih centara, prodavnica, restorana,muzeja,…… ne rade. Oznaka kategorije hotela u programu je zvanicno utvrđena, i važeća na dan zakljucenja ugovora izmedu organizatora putovanja i ino partnera, te eventualne naknadne promene koje organizatoru putovanja nisu poznate ne mogu biti relevantne

   Postovani putnici, zelimo da Vas upozorimo da usled svetske ekonomske krize maze doci do opadanja kvaliteta i servisa hotelskih usluga, na svim destinacijama,  na šta Turisticka agencija Ecco ne može imati uticaja.

   Važno obavestenje – Obavestavaju se putnici, s’obzirom na postojecu situaciju, uzrokovanu kretanjem velikog broja migranata i vanrednim nepredvidivim okolnostima na pojedinim granicnim prelazima, granicni prelaz iii pak zemlja tranzita mogu biti promenjeni, u odnosu na ono sto je navedeno u programu putovanja, u zavisnosti od trenutne situacije, i radi potpune i bezbedne realizacije programa, sa tim u vezi molimo da putnici imaju razumevanja iza eventualna kasnjenja, na koja organizator putovanja u datoj situaciji, nije u mogucnosti da utice.

   Predviden raspored privremenog zaustavljanja: – Zaustavljanje radi usputnih odmora predvideno je na svakih 3 do 4 sata vožnje na usputnim stajalistima, a u zavisnosti od raspolozivosti kapaciteta stajalista i uslova na putu.

   Napomena za raspored sedenja : „Raspored sedenja u prevoznom sredstvu odreduje se kompijuterski u zavisnosti od kapaciteta i  tipa istog „.

   Napomena vezana za smestaj:

   U slucaju nastupanja  opravdanih razloga, i nemogucnosti smestaja u odabranom hotelu, može doci do zamene ugovorenog smestaja, u okviru hotela koji su navedeni u programu iii slicni, o cemu cete biti obavesteni bez odlaganja, uz poziv da se pismeno saglasite sa izmenom ugovora o putovanju. Ukoliko eventualnu zamenu ugovorenog smestaja ne prihvatite, mozete odustati od putovanja, bez ikakvih posledica.

   Aranžman je rađen   na   bazi   minimum 45 putnika,  u  suprotnom kra jn ji rok za  obavestavan je  o otkazu aranzmana    je  5 dana  pre datuma   polaska.

   Organizator  putovanja zadržava  pravo izmene redosleda pojedinih sadržaja u programu. Molimo putnike da 48 sati pred put pozovu agenciju radi potvrde mesta i vremena  polaska.

   Uz ovaj program vaze Opsti uslovi putovanja Turisticke agencije Ecco.

   Molimo Vas da se pre zakljucenja ugovora o putovanju upoznate sa programom putovanja i Opstim uslovima putovanja turisticke agencije Ecco, kao i sa Opstim uslovima mđunarodnog putnog osiguranja.

   POTVRDA GARANCIJ I  PUTOVANJA

   Turisticka agencija ECCO poseduje garanciju putovanja u visini od 300.000 Eur za slucaj insolventnosti organizatora putovanja i za slucaj naknade stete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimicnim ispunjenjem iii neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja koje su određene Opstim uslovima putovanja i programom putovanja, po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0031/2018 od 10.01.2018.godine, polisa broj 300060730 od 27.12.2017,godine, Akcionarskog  drustva  za  osiguranje  DDOR  Novi Sad. Aktivira  se kod Nacionalne asocijacije turistickih  agencija  PU YUTA, Ulica Kondina br.14, Beograd,

   +381.11/3228.686, +381.11/3228.687, prijavom na adresu ili  na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs

PROMO CENA: 349 €

** 30% prilikom rezervacije, a ostatak na rate, čekovima građana ili kreditom banke

OSIGURANJE

Mogućnost pribavljanja međunarodnog putnog osiguranja u agenciji u iznosu od 500 din sa osiguranom sumom do 30.000 EUR

NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA:

Plaćanje u turističkoj agenciji u dinarskoj protivvrednosti po kursu na dan plaćanja. U slučaju značajnih poremećaja na monetarnom tržištu, cena aranžmana podleže promeni.

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • prevoz autobusom turističke klase (klima,DVD,audio oprema ) na navedenoj relaciji;
 • noćenje sa doručkom/švedski sto u hotelu sa 3* u Bursi u 1/2 i 1/3 sobama
 • polupansion /švedski sto u hotelu sa   4* u Pamukale u 1/2 I 1/3 sobama
 • polupansion / švedski sto u hotelu sa  3* u Konyi u 1/2 I 1/3 sobama
 • dva polupansiona /švedski sto u hotelusa4*  Newsehir/Ugrup/Goreme u 1/2 I 1/3 sobama
 • dva noćenja sa doručkom/švedski sto u hotelu  sa 3* u Istanbulu
 • Troškove turističkog vodiča/pratioca
 • troškove dodatnog vodiča iz Turske u autobusu
 • obilaske prema programu koji nisu fakultativni
 • troškove organizacije putovanja

Napomena: putovanje logistički prate dva turizmologa sa višedecenijskim iskustvom.

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • Fakultativne sadržaje čiji se opis i cene nalaze u prilogu
 • Individualne troškovi putnika,
 • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje

FAKULTATIVNI IZLETI:

 1. Topkapi palata, Plava džamija i Aja Sofija (45€)– sa slušalicama i vodičem
 2. Panorama grada, Patrijaršija, Miniaturk i Krstarenje Bosforom sa vodičem – 20 €
 3. Mevlane muzej, Karavanseraj i Kapadokija (Goreme, Zelve i Derenkuju) – 30 €
 4. Poseta Muzeju Open air-Gorem u Kapadokiji – 10 €/po osobi;
 5. Tursko veče u Kapadokiji sa bogatim muzičkim programom – 25 €/po osobi;
 6. Hierapolis – Pamukale – 15 €/po osobi;
 7. Ekskluzivna prilika za letenje balonom nad Kapadokijom oko 150 €/po osobi; alternativno let nad Pamukalama