Kapadokija

VELIKA TURSKA TURA – KAPADOKIJA

 

BURSA-PAMUKALE-KONJA-KAPADOKIJA-ANKARA-ISTANBUL

 

13.-23.oktobar 2022.

 

Polazak iz Novog Pazara

 

10 dana – 7 noćenja


BUS+HOTEL+DORUČAK+VEČERA

1. dan (13.10.) : NOVI PAZAR- KAPIKULE

Polazak iz Novog Pazara sa dogovorenog mesta u 13h. Nastavak putovanja Ibarskom magistralom preko Kraljeva I Kruševca i dalje Koridorom 10, a zatim nišavskom dolinom do graničnog prelaza Dimitrovgrad. Usputno zadržavanje radi odmora i graničnih formalnosti. Noćno putovanje preko Bugarske.

Putnici koji ne polaze iz Novog Pazara se mogu pridružiti putovanju u Kraljevu, Vrnjačkoj banji, Trsteniku, Kruševcu, Ćićevcu, na Pojatama, u Nišu, Pirotu i Dimitrovgradu.

 

2. dan (14.10.) : ISTANBUL-BURSA

Dolazak u Bursu preko Istanbula, Bosfora i mosta Osman Gazi u podnevnim satima. Smeštaj  grupe u hotel ARTIC HOTEL 3*, www.artichotel.com. Slobodno vreme za individualni doživljaj prve prestonice Osmanskog carstva. Obilazak Burse u pratnji lokalnog vodiča. Velike džamije “Ulu džamija”.  Trga sa predivnim pogledom u Bursi gde su grobovi osnivača Osmanskog carstva, Osman bega i sultana Orhan bega.

Bursa je danas četvrti grad po broju stanovnika u Turskoj, koji po ekonomskoj snazi, sa milijardu i 100 miliona dolara godišnje budžeta diše za vrat Istanbulu. Bursu mnogi sa pravom nazivaju biserom Bliskog istoka. Njene krivudave ulice i široki bulevari istovremeno uživaju bogatu istoriju i nude viziju budućnosti zemlje sa epitetom ekonomskog diva. Bursa se proteže na 62 kilometra u dužini ispod Uludag planine I 16 kilometara u širinu, na samo pola sata vožnje do obale Mramornog mora. NOĆENJE.

 

3. dan (15.10.): BURSA-PAMUKALE

Doručak. Polazak za Pamukale u dogovoreno vreme. Nastavak putovanja preko Inegola i Kutahije. Kutahije je jedan od najvećih centara za proizvodnju keramike u Turskoj. Dolazak u Pamukkale u kasnim popodnevnim satima. Smeštaj grupe u hotel  PAM THERMAL HOTEL 4*.  www.pamthermal.com. Slobodno vreme za odmor i individualni doživljaj Pamukala.

Fakultativni obilazak antičkog grada Hierapolis koji je osnovan u II veku p.n.e., koji se još tada koristio kao termalno kupalište. Obilazak amfiteatra, Kleopatrinih kupatila. U toku boravka u Kleopatrinim kupatilima putnici fakultativno mogu zaroniti u svet prošlosti i kupati se u toploj vodi u otvorenim bazenima. Svima je dostupna česma mladosti čiju vodu je navodno pila i sama Kleopatra.  VEČERA. NOĆENJE.

 

4. dan (16.10.): PAMUKALE-KONJA

DORUČAK. Napuštanje hotela i polazak u pravcu Konje. Putovanje kroz izuzetno interesantnu centralnu Anadoliju. Dolazak u Konju. Smeštaj grupe u  PAŞAPARK KARATAY HOTEL 3 *www.karatay.pasapark.com.tr. Odmor pa obilazak centra Konje u pratnji lokalnog vodiča. Fakultativna poseta Mevlaninom mauzoleju. Ceremonija derviškog plesa po imenu sema, zaštićena je kao deo UNESCO-ve svetske nematerijalne kulturne baštine. Obavlja se u tradicionalnim kostimima koji odišu simbolikom: konusnom kapom od kamilje dlake – sike (koja predstavlja sopstveni ego), crnoj mantiji – tenure (koja predstavlja posmrtni pokrov) i beloj košulji. Vrteći se, njihove mantije se „otvaraju“ čime im „duša napušta ovozemaljske vrednosti“ i ulaskom u trans postaju nebeska bića.

Konja se nalazi na oko 1040 metara nadmorske visine, odakle polagano počinju obronci Taurusa. Konja je centar provincije i nekadašnja prestonica stare Turske. Od 1097. godine bila je sedište seldžučkog sultanata sve do 1243. godine kada su je zauzeli Mongoli. Konja je simbolički grad vrtećih derviša. Konja je poznata po čuvenom mistiku i sufiji Mevlani Dželaludinu Rumiju, koji se nastanio u ovom gradu, gde je i sahranjen. VEČERA. NOĆENJE.

 

5. dan (17.10.): KONJA-AKSARAJ-NEVŠEHIR/UGRUP

DORUČAK. Slobodno vreme radi individualnog doživljaja grada. Nastavak putovanja preko Aksaraja. Usputni fakultativni obilasci  posete:

-Obilazak najstarijeg i najvećeg Kervansaraja u Anadoliji, sa početka XII veka U nastavku putovanja poseta podzemnom gradu Derenkuju.

-U nastavku putovanja poseta  podzemnom gradu Derenkuyu.

-Obilazak Ortahisara sa čudesnim kućama u stenama i srednjovekovnom zamak. Pretpostavlja se da je u podzemnom gradu boravilo od 30.000 do 50.000 ljudi.

Dolazak u Nevšehir/Ugrup u predvečernjim satima. Smeštaj grupe u hotel TOURIST HOTEL 4 * (Göreme) www.touristhotel.com.tr  ili SUHAN CAPPADOCIA HOTEL & SPA 5*  (Avanos) www.suhankapadokya.com. Slobodno vreme za individualni doživljaj okruženja. VEČERA. NOĆENJE.

(gosti se za jedan od hotela odlučuju prilikom rezervacije-odabir hotela ne utiče na promenu cene aranžmana. Ukoliko se formiraju dve grupe gosti će biti  u izabranom hotelu. Ukoliko većina gostiju donese odluku o izboru jednog hotela I ostalim gostima biće ponuđeno da budu u istom.)

Slobodno vreme  za sopstveni doživljaj okruženja. VEČERA. NOĆENJE.

 

6. dan (18.10.): NEVŠEHIR-UGRUP-KAPADOKIJA – celodnevni obilazak

Ranojutarnji let balonima (fakultativa) uz neponovljivi izlazak sunca u balonima iznad  najspektakularnijih  pejzaža na svetu.(realizacija  ovog dela fakultative zavisi od  objektivnih okolnosti na lokalitetu). Gosti hotela Tourist nalaze se na samom lokalitetu odakle se pruža predivan pogled na nebo ispunjeno balonima.

Svi se mogu diviti Kapadokiji, gde su snažne erupcije vulkana Erdžijasa pre 3 miliona godina formirale jedan od najspektakularnijih pejzaža na svetu. Uživajte u  izuzetnim obrisima Kapadokije, išaranim balonima koji ostavljaju senke na zemlji. Doručak u hotelu dođe kao parvo vreme za predah. Nakon doručka ide fakultativni obilazak Kapadokije. Najstarija naselja nastala su pre 4.000 godina.

Obilazak lokacije Goreme koji je smešten u stenama, nastao u vreme ranog hrišćanstva, u vreme kada je ono bilo zabranjeno. Možete videte remek dela ranohrišćanske i vizantijske umetnosti. Panoramski obilazak Doline golubova, doline ljubavi. Povratak u hotel. Večera. Nakon večere predlažemo (uz doplatu) odlazak na poznati “ples derviša” u autohtonom ambijentu. Povratak u hotel. VEČERA. NOĆENJE.

 

7. dan (19.10.): GOREME/AVANOS-JEZERO TUZ-ANKARA-ISTANBUL (740km)

Rani DORUČAK. Polazak za Ankaru u ranim jutarnjim časovima. Usputna panorama  slanog jezera Tuz Golu. Po dolasku u Ankaru poseta Anitkabiru, mauzoleju osnivača moderne Turske, Kemalu Ataturku. Nastavak putovanja prema Istanbulu. Dolazak u Istanbul  autoputem u večernjim satima. Smeštaj grupe u hotel GOLD 3* http://www.goldhotel.com.tr/en/. NOĆENJE.

 

8. dan (20.10.): ISTANBUL

DORUČAK. Slobodno pre podne. Popodevna panorama grada.  Dolmabahče palata, trg Taksim,Zlatni rog, Fener, Galata kula, Aja Sofija, Topkapi palata. Fakultativno obilazak Patrijaršije, Muzja minijatura-Miniaturk  i krstarenje Bosforom.Povratak u hotel. Noćenje.

20h fakultativni odlazak na trg Taksim. NOĆENJE.

 

9. dan (21.10.): ISTANBUL-BUGARSKA

DORUČAK. Slobodno prepodne za individualne aktivnosti ili fakultativni obilazak znamenitosti Istanbula u pratnji lokalnog vodiča – Plato Topkapi (Hipodrom, Plava Džamija, Aja Sofija, Dvorac Topkapi). Okupljanje grupe u popodnevnim satima. Polazak sa ugovorenog mesta. Vožnja preko Jedrena, Sofije… Usputno zadržavanje radi odmora i graničnih formalnosti. Noćna vožnja.

 

10. dan (22.10.): BUGARSKA-NOVI PAZAR

Dolazak u Novi Pazar reko Niša, Kruševca i Kraljeva u jutarnjim satima.

CENA i NAČIN PLAĆANJA

Cena aranžmana= 399 eu

 

NAČIN PLAĆANJA ARANŽMANA:

 • Plaćanje  u turističkoj  agenciji  u dinarskoj  protivvrednosti  po kursu  na dan  plaćanja.  U slučaju značajnih poremećaja na monetarnom tržištu, cena aranžmana podleže promeni.
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja;
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak na jednake mesecne rate cekovima gradjana do 31.11.2022;
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak na rate putem kredita preko banke

 

POPUSTI I DOPLATE:

 • Deca do 12 godina u pratnji 2 odrasle osobe imaju popust 10 eur;
 • doplata za sobu 1/1 iznosi 50 eur;
 • deca do 6 godina plaćaju 50%

 

U CENU UKLJUČENO:

 • Prevoz visokopodnim autobusom turističkeklase (klima,DVD,audio oprema) na navedenoj relaciji;
 • SMEŠTAJ U HOTELIMA PREMA PROGRAMU(IZUZETNO, MOGUĆA ZAMENA ZA HOTEL ISTE ILI VIŠE KATEGORIJE)
 • noćenje sa doručkom/švedski sto u hotelu sa 3* u Bursi u 1/2 i 1/3 sobama;
 • Polupansion/ švedski sto u hotelu sa 5* u Pamukale u 1/2 I 1/3 sobama;
 • Polupansion/ švedski sto u hotelu sa 3* u Konji u 1/2 I 1/3 sobama;
 • Dva polupansiona/ švedski sto u hotelu sa 4* Avanos/Goremeu 1/2 I 1/3 sobama;
 • Dva doručka / švedski sto u hotelu sa 3* u Istanbulu;
 • Troškovi turističkog vodiča/pratioca;
 • Troškovi dodatnog vodiča iz Turske u autobusu;
 • Obilaske prema programu koji nisu fakultativni;
 • Troškove organizacije putovanja.

 

U CENU NIJE UKLJUČENO:

 • Fakultativne sadržaje čije se cene nalaze u prilogu,
 • Individualne troškovi putnika,
 • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje.

FAKULTATIVNI IZLETI
FAKULTATIVNI IZLETI (cene po osobi):

Bursa, Konja, Nevšehir:

 • Mevlane muzej, Karavanseraj i Kapadokija (Goreme, Zelve i Derenkuju- (5 ulaznica)–40 €.

Pamukale:

 • Hieropolis–15 €/po osobi;

Kapadokija:

 • Ekskluzivna prilika za letenje balonom nad Kapadokijom oko 150€/po osobi. Neki naši putnici su se vozili u pola ove cene.
 • Poseta Muzeju Open air-Gorem u Kapadokiji – 10 €/po osobi;
 • Tursko veče u Kapadokiji sa bogatim muzičkim programom – 30€/po osobi.

Istanbul:

 • Ala Turka izlet – Topkapi palata (prva kapija), Plava džamija i Aja Sofija  –sa vodičem (10€)
 • Krstarenje Bosforom sa vodičem –15 €.
 • Taksim trg – 3€

NAPOMENA
POTVRDA O GARANCIJI PUTOVANJA

U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu, Organizator ima depozit u visini od 300  eura  i bankarsku  garanciju putovanja za kategoriju licence  A 10 u visini od 50.000,00 eura, kojom se za slučaj A) insolventnosti Organizatora putovanja obezbeđuju: 1. troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka Putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, 2. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju, koje Organizator putovanja nije realizovao, 3. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika u slučaju otkaza putovanja od strane Putnika, u skladu sa Opštim uslovima putovanja, 4. potraživanja razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja i za slučaj; B) naknade štete obezbeđuje naknada štete, koja se prouzrokuje Putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza Organizatora putovanja, koje su određene Opštim uslovima i Programom putovanja: 1. za potraživanje uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora oturističkom putovanju koje Organizator putovanja nije realizovao i 2. za potraživanje razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja. Period pokrića Garancije putovanja je od datuma njenog izdavanja pa do završetka turističkog putovanja, odnosno do povratka Putnika na ugovoreno odredište.

Garancija po Ugovoru o Bankarskoj garanciji  broj.52-805-0160510.8.sa važnošću od 15.12.2020. do 15.12.2021. godine zaključen sa HalkBank Beograd ulica Milutina Milankovića 9e i Primaocem Bankarske  garacije Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14,   Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja, odnosno u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja,kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686,  pisanim putem ili telegramom  na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14. ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs.

Putnik svoja prava za naknadu štete ostvaruje na osnovu pravosnanžne i izvršne sudske  presude, odnosno, odluke

Arbitražnog suda ili drugog vansudskog rešenja potrošačkog spora, u skladu sa ovim Opštim uslovima i Opštim uslovima YUTE.)

Informacije i rezervacije u Agenciji: PTTU ECCO d.o.o, Novi Pazar

Vaze Opsti uslovi putovanja i otkaza Agencije ECCO d.o.o- YUTA Standard

Licenca Organizatora tursitickih putovanja  OTP 490/2020

Telefoni: 0038120 311 575,0038120 334850

                               Ul.28.Novembra 54,Novi Pazar,Web: www.ecco.rs E-mail: eccodoo@gmail.com