Nalazimo se na gradskom šetalištu
preko puta restorana Doha

Putujte filmovima – 2.deo

Sadržaj

[vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_empty_space height=”42px”][vc_column_text]

Putujte filmovima – II deo

 

Dragi putnici spremite kokice, zamračite sobu, zagrlite osobu koju volite, pustite jedan od sledećih filmova i putovanje može da počne!

[/vc_column_text][vc_empty_space][vc_column_text]

Jesen u Njujorku (Autumn in New York)

[/vc_column_text][vc_empty_space][vc_single_image image=”1881″ img_size=”650×366″ alignment=”center” qode_css_animation=””][vc_empty_space][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=vaVyXOtKRCI” el_width=”80″ align=”center”][vc_empty_space][vc_column_text]

Ukoliko bi birao omiljeni film među ljubavno-dirljivim filmovima to bi sigurno bio ovaj. Radnja je smeštena u prelepom Nju Jorku, tako da ćete uživati u romantičnim scenama Ričarda Gira i Vione Rajder smeštenim u Centralnom parku ili divim avenijama američkog velegrada.

Odmah nakon prvog sastanka, Vil (Ričarda Gira) i Šarlota (Vione Rajder) su se složili da njihova veza nikada neće napredovati i da od nje nema praktično ništa. Pošto je Vil ženskaroš to mu i ne predstavlja problem. Međutim, situacija se menja kada Vil saznaje da Šarlota ima smrtonosnu srčanu manu. Tada odlučuje da joj posveti svu svoju ljubav i pažnju.

Devojke pripremite maramice, a možda i neki momci.

[/vc_column_text][vc_empty_space][vc_column_text]

Život drugih (Das Leben der Anderen) – Berlin

[/vc_column_text][vc_empty_space][vc_single_image image=”1882″ img_size=”443×632″ alignment=”center” qode_css_animation=””][vc_empty_space][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=2A3BKG3AkmA” el_width=”80″ align=”center”][vc_empty_space][vc_column_text]

Ukoliko ste bili u Berlinu ili planirate da idete, morate pogledati ovaj film. Ova priča sinteza romantičnog filma, drame, špijunaže i akcije.

Mislite da vam je sloboda ograničena svim novim merama ponašanja, karantinom, zabranom kretanja, itd. Osećate da ne možete slobodno da podelite svoju pažnju ljubav prema svom partneru. Pogledajte kako je to kada se svaki vaš korak prati, a policija ima pravo čak i da prisluškuje vaše razgovore (četove sada).

Radnja se odvija u istočnom Berlinu za vreme hladnog rata. Službenik tajne policijska služba „Štaci“ Vizler (lik sa gornjeg dela slike) prati svaki korak pisca Grega Demjana (lik sa donjeg dela slike) kako da bi sprečilo urušavanje „demokratskog sistema“ te komunističke zemlje. To ne bi bila nikakva novost u takvom svetu da Vizlerov šef nije zaljubljen u Demjanovu devojku Krista-Maria Ziland (ženski lik sa donjeg dela slike). Pošto ona odbija udvaranje šefa tajne policije, njen momak postaje meta njegove osujećenosti. U međuvremenu Demjan ilegalno objavljuje članak u časopisu u zapadnoj Nemačkoj.

Tada počinje trka gde je strasna i iskrena ljubav Demjana i Ziland suočena sa osujećenom i strogom politikom tajne policije koja želi da pronađe i ubije Demjana. Službenik Vizler zadužen za prisluškivanje i praćenje ovog para postaje njihov anđeo čuvar.

Morate posvedočiti ovoj dramatičnoj ljubavnoj priči i sami otkriti obrt na kraju filma.

[/vc_column_text][vc_empty_space][vc_column_text]

Talentovani g. Ripli (The Talented Mr. Ripley) – Rim, Napulj, italijanske obale i ostrva

[/vc_column_text][vc_empty_space][vc_single_image image=”1883″ img_size=”635×390″ alignment=”center” qode_css_animation=””][vc_empty_space][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=h4e-Si4oGEw” el_width=”60″ align=”center”][vc_empty_space][vc_column_text]

Planirali ste da idete u Italiju ovog proleća, ali vas je omela pandemija. Odgledajte ovaj film koji će vas odvesti do osunčanih obala i zaliva južne Italije, Napulja, Venecije i Rima.

Tom Ripli (prvi lik sa desna) je muzičar koji jedva spaja kraj sa krajem. Iako naivnog izgleda, Tom ne samo što je talentovan za muziku već savršeno imitira druge ljude i umetnik je za prevare i falsifikate. Sve počinje kada ga bogati preduzetnik i uznemireni otac uposli Riplija da ubedi njegovog sina Dikija (lik u sredini) da se vrati u SAD i preuzme njegov posao. Diki već godinama beži od posla svog oca trošeći njegov novac uživajući u čarima Italije uz svoju devojku Mardž.

Lagana priča počinje kada Tom počinje da gradi nejasna osećanja, ne prema Mardž, već Dikiju.

Sve što bi dalje rekao bi bilo previše. Morate da mi verujete da je ovo fenomenalan film sa hiljadu neverovatnih obrta koji će vam stalno držati pažnju.

Ne savetujem da ga gledate sa onim tipom osoba koji prekida mantru filma govoreći „eee znao sam…“ , „sad će da ga ubije…“, „…jesam li ti rekao da je…“ jer je film zaista pun takvih momenata.

Posle filma će vam sigurno svaka osoba naivnog izgleda sa naočarama postati psihološki poremećeni ubica naivnog izgleda sa naočarama (isključujući mene naravno :P).

[/vc_column_text][vc_empty_space][vc_column_text]

Ovo je prvi deo predloga. Drugi deo pravimo zajedno, komentarišite, šaljite utiske i predloge! Uživajte!

[/vc_column_text][vc_empty_space][vc_column_text]Autor teksta: Armin Gicić[/vc_column_text][vc_column_text]Pišite nam![/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row]

Autor

Dostupni smo i na društvenim mrežama

Možete nas takođe kontaktirati putem telefona: