KAPADOKIJA

KAPADOKIJA

349€ po osobi

VELIKA TURSKA TURA

KAPADOKIJA

02.- 11.april 2021.

Polazak iz Novog Pazara

10 dana – 8 noćenja
BUS+HOTEL+DORUČAK+VEČERA

Prvi dan 02.04.2021.  NOVI PAZAR-KAPIKULE

Polazak iz Novog Pazara sa dogovorenog mesta u 15h. Nastavak putovanja  Ibarskom magistralom preko Kraljeva i  Kruševca i dalje koridorom X, a zatim nišavskom dolinom do graničnog prelaza Dimitrovgrad. Usputno zadržavanje  radi odmora i graničnih formalnosti. Noćna vožnja preko Bugarske.

 

Drugi dan 03.04.2021. ISTANBUL – BURSA

Dolazak u Bursu preko Istanbula, Bosfora i Mosta Osman Gazi u podnevnim satima.  Smeštaj  grupe u hotel 3* Slobodno vreme za  sopstveni doživljaj  prve prestonice Osmanskog carstva.Pa popodnevni obilazak grada. Bursa je danas četvrti grad po broju stanovnika u Turskoj, koji po ekonomskoj snazi, sa milijadru i 100 miliona dolara godišnjeg budžeta, „diše za vrat“ Istanbulu. Bursu mnogi, s pravom, nazivaju biserom Bliskog istoka – „leđa“ joj čuva visoka planina Uludag, a vrata ka svetu drže otvorena obale Mramornog mora, udaljene svega 20-tak kilometara. Njene krivudave uličice i široki bulevari istovremeno čuvaju bogatu istoriju i nude viziju budućnosti zemlje sa epitetom ekonomskog diva. Bursa se proteže na 62 kilometra u dužinu ispod planine Uludag i 16 kilometara u širinu, na samo pola sata vožnje do obala Mramornog mora. Bursa ima oko  tri i po miliona stanovnika, u samom centru živi skoro dve trećine,. Obiluje istorijskim znamenitostima( neki od najlepših primera osmanske arhitekture, među kojima su Velika džamija, sa 20 kupola, u svetu poznata Zelena džamija, u okviru koje se nalaze medresa i biblioteka, zatim Mauzolej sa turbetom sultana Mehmeda Prvog), parkovima, uskim uličicama i bulevarima, najdužom žicarom na svetu U Bursi su sahranjene sultanije Hurem i Mahidevran. U parku je smeštena Muratova džamija, koju je podigao poslednji otomanski vladar sultan Murat Drugi početkom 15. veka, nalaze se turbeta sultana i članova njegove porodice, među kojima i sultani Osmangazi i Orhangazi – oca i sina, prvih sultana koji su došli u Bursu.Tu je i Kapali časršija. U osam kilometara dugim „ulicama“ čaršije na prodaju je sve – zlato, srebro, kašmir, svila, garderoba, obuća…..Za sladokusce tu je ćeten alva, razne bombone, slatko od kestena i pohovani kesten, poslastica koja se može kupiti samo u Bursi.  Noćenje.

Treći dan  04.04.2021. BURSA – PAMUKKALE

Doručak.  Nakon doručka obilazag Burse u pratnji lokalnog vodiča. Velike džamija „Ulu džamija“, trga sa predivnim pogledom u Bursi gde su grobovi osnivača Osmanskog carstva, Osman bega i sultana Orhan Bega. Polazak za Pamukkale u dogovoreno vreme. Nastavak putovanja preko Inegola i  Kutahije. Kutahije je jedan od najvećih centara za proizvodnju keramike u Turskoj. Dolazak u Pamukkale u kasnim popopodnevim satima. Smeštaj grupe u hotel  3*. Slobodno vreme za odmor i sopstveni neponovljivi doživljaj Pamukkala noću.Večera.  Noćenje.

Četvrti dan 05.04.2021. PAMUKALE– KONYA

Doručak. Fakultativno obilazak antičkog grada Hierapolis koji je osnovan  u II veku p.n.e; koji se još tada koristio kao termalno kupalište. Obilazak  amfiteatra, Kleopatrinih kupatila. U toku boravka u Kleopatrinim kupatilima  radoznalci fakultativno mogu zaroniti u svet prošlosti i kupati se u toploj vodi u otvorenim bazenima. Svima je dostupna  česma mladosti čiju je vodnu navodno pila i sama Kleopatra.

Napuštanje  hotela i polazak  u pravcu Konye.  Putovanje kroz izuzetno interesantnu centralnu Anadoliju. Dolazak u Konyu,  koja se nalazi na  oko 1.040 metara nadmorske visine, odakle polagano počinju obronci Taurusa. Konya  je  centar provincije i nekadašnja prestonica stare Turske.  Od  1.097.  godine bila je  sedište seldžučkog  sultanata sve do  1.243 kada su je zauzeli Mongoli. Konja je simbolički:  grad vrtećih derviša. Konya je poznata po čuvenom mistiku i sufiju, Mevlani Dželaludinu Rumiju, koji se nastanio u ovom gradu, gdje je i sahranjen. Rumijevi sljedbenici su kasnije u Konyi osnovali čuveni mistički red, tarikat, poznat kao Mevlevije.  Smeštaj grupe  u hotel 3*.Slobodno vreme za sopstveni doživljaj  simbolički veoma značajnog grada.Večera. Noćenje.

 

Peti dan 06.04. 2021. KONYA- AKSARAY- NEVŠEHIR/UGRUP

Doručak. Celu jutarnju priču u Konyi počinjenmo posetom Mevlaninom mauzoleju. Ceremonija derviškog plesa po imenu sema, zaštićena je kao deo UNESCO-ve svetske nematerijalne kulturne baštine. Obavlja se u tradicionalnim kostimima koji odišu simbolikom: konusnom kapom od kamilje dlake – sikke (koja predstavlja sopstveni ego), crnoj mantiji – tenure (koja predstavlja posmrtni pokrov) i beloj košulji. Vrteći se, njihove mantije se „otvaraju“ čime im „duša napušta ovozemaljske vrednosti“ i ulaskom u trans postaju nebeska bića…

Nastavak putovanja preko Aksaraja. Obilazak najstarijeg i najvećeg Kervansaraja u Anadoliji, sa početka XIII veka. U nastavku putovanja poseta  podzemnom gradu Derenkuyu. Obilazak Ortahisara sa čudesnim kućama u stenama i srednjovekovnom Citadelom. Pretpostavlja se da je u podzemnom gradu boravilo od 30.000 do 50.000 ljudi. Dolazak u Nevšehir /Ugrup u predvečernjim satima. Smeštaj u hotel 3* Slobodno vreme  za sopstveni doživljaj okruženja. Večera. Noćenje.

Šesti dan 07.04.2021.god. – NEVŠEHIR/UGRUP – KAPADOKIJA-celodnevni obilazak

Prvomajski uranak za one koji će ići na  let balonom. Dočekuju neponovljivi izlazak sunca u balonima iznad  najspektakularinijih  pejzaža na svetu.(realizacija  ovog dela fakultative zavisi od  objektivnih okolnosti na lokalitetu). Oni koji više vole hodanje od letenja,  ranom zorom mogu se ispeti na vidikovac i diviti se suncu i Kapadokiji, gde su snažne erupcije vulkana Erdžijasa pre 3 miliona godina formirale jedan od najspektakularnijih pejzaža na svetu. Uživajte u  izuzetnim obrisima Kapadokije, išaranim balonima koji ostavljaju senke na zemlji. Nakon jutarnje gimnastike, doručak u hotelu dođe kao parvo vreme za predah. Nakon doručka obilazak Kapadokije .Najstarija naselja nastala su pre 4.000 godina. Obilazak lokacije Goreme koji je smešten u stenama, nastao u vreme ranog hrišćanstva, u vreme kada je ono bilo zabranjeno. Možete videte remek dela ranohrišćanske i vizantijske umetnosti. Panoramski obilazak Doline golubova, doline ljubavi. Povratak u hotel. Večera. Nakon večere predlažemo (uz doplatu) odlazak na poznati “ples derviša” u autohtonom ambijentu. Povratak u hotel.Večera. Noćenje

Sedmi dan 08.04.2021.NEVŠEHIR/UGRUP– JEZERO TUZ – ANKARA-ISTANBUL

Doručak. Polazak u Ankaru u ranim jutarnjim časovima. Usputna panorama  slanog jezera Tuz Golu. Po dolasku u Ankaru panorama  starog dela  grada – Ulus. Slobodno vreme za šetnju i mogućnost da posetite muzej „Anadolske Civilizacije“ glavnog grada Turske u kojem su hronološki izloženi eksponati od vremena paleolita do danas. Muzej je 1997. godine u Lozani dobio priznanje – prvi muzej Evrope. Nakon toga sledi poseta Anitkabiru, mauzoleju osnivača moderne Turske, Kemalu Ataturku. Nastavak putovanja prema Istanbulu. Dolazak u Istanbul  autoputem u večernjim satima. Smeštaj u hotel 3* Noćenje.

Osmi dan 09.04.2021. ISTANBUL

Doručak. Slobodno pre podne. Popodevna panorama grada.  Dolmabahče palata, trg Taksim,Zlatni rog, Fener, Galata kula, Aja Sofija, Topkapi palata. Fakultativno obilazak Patrijaršije, Muzja minijatura-Miniaturk  i krstarenje Bosforom.Povratak u hotel. Noćenje.

Deveti dan 10.04.2021.god. ISTANBUL –  BURARSKA   

Doručak. Slobodno prepodne za individualne aktivnosti ili fakultativni obilazak znamenitosti Istanbula u pratnji lokalnog vodiča – Plato Topkapi (Hipodrom, Plava Džamija, Aja Sofija, Dvorac Topkapi). Okupljanje grupe u popodnevnim satima. Polazak sa ugovorenog mesta. Vožnja preko Jedrena, Sofije… Usputno zadržavanje radi odmora i graničnih formalnosti. Noćna vožnja.

Deseti dan 11.04. 2021. NOVI PAZAR

Dolazak u Novi Pazar preko Niša, Kruševca i   Kraljeva  u jutarnjim satima.

CENA i NAČIN PLAĆANJA

CENA ARANŽMANA IZNOSI = 349 € 

NAČIN PLAĆANJA ARANŽMANA:

 • Plaćanje  u turističkoj  agenciji  u dinarskoj  protivvrednosti  po kursu  na dan  plaćanja.  U slučaju značajnih poremećaja na monetarnom tržištu, cena aranžmana podleže promeni.
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja;

 

POPUSTI I DOPLATE:

 • Deca do 10 godina u pratnji 2 odrasle osobe imaju popust 20 eur;
 • doplata za sobu 1/1 iznosi 40 eur;
 • Putnici koji ulaze u Nišu i Pirotu imaju popust 10 eur

 

U CENU UKLJUČENO:

 • prevoz visokopodnim autobusom turističke klase (klima,DVD,audio oprema ) na navedenoj relaciji;
 • noćenje sa doručkom/švedski sto u hotelu sa 3* u Bursi u 1/2 i 1/3 sobama
 • polupansion /švedski sto u hotelu                sa   4* u Pamukale u 1/2 I 1/3 sobama
 • polupansion / švedski sto u hotelu               sa  3* u Konyi u 1/2 I 1/3 sobama
 • dva polupansiona /švedski sto u hotelu       sa 4*  Newsehir/Ugrup/Goreme u 1/2 I 1/3 sobama
 • dva  noćenja sa doručkom/švedski sto   u hotelu    sa 3* u Istanbulu
 • Troškovi turističkog vodiča/pratioca
 • Troškovi dodatnog vodiča iz Turske u autobusu
 • Obilaske prema programu koji nisu fakultativni
 • Troškove organizacije putovanja

 

U CENU NIJE UKLJUČENO:

 • međunarodno zdravstveno putno osiguranje
 • fakultativni izleti

DOPLATE NA ZAHTEV PUTNIKA:

 • za smeštaj u 1/1 sobi – 60%

FAKULTATIVNI IZLETI
FAKULTATIVNI IZLETI (cene po osobi):

  1. Topkapi palata , Plava džamija i Aja Sofija ˙´(45€)– sa slušalicama, vodičem
  2. Patrijaršija,obilazk Miniaturka i Krstarenje Bosforom sa vodičem – 20 €
  3. Mevlane muzej, Karavansaraj i Kapadokija (Goreme, Zelve i Derenkuju) – Ulaznice i usluge vodiča – 30 €
  4. Poseta Muzeju Open air-Goreme u Kapadokiji – 10 €/po osobi;
  5. Tursko veče u Kapadokiji sa bogatim muzičkim programom – 25 €/po osobi;
  6. Hieropolis – Pamukale – 15 €/ po osobi;
  7. Ekskluzivna prilika za letenje balonom nad Kapadokijom oko 150 €/po osobi;alternativno let nad Pamukkalama

NAPOMENA

Organizator putovanja maze zahtevati povećanje ugovorene cene samo aka je posle zaključenja  ugovora došlo do promena u kursu razmene valuta iii do promene cene goriva, putarina, parkinga, tunela, trajekta, vinjeta-putna taksa koje utiču na cenu putovanja. UPOZORENJE: Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. VAZNO: Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica prevedenih programom putovanja, ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi regulisanja povraćaja sredstava po osnovu TAX FREE, pa Vas molimo da to imate u vidu.

Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Pasoši državljana Republike Srbije koji putuju u zemlje EU moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci) od dana ulaska na teritoriju EU. Molima putnike da vode računa o važnosti putnih isprava, naročito dečijih. Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju …) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs  iii u ambasadi iii konzulatu zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.

Molima da uzmete u obzir da postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela ne budu u funkciji usled objektivnih okolnosti, kao i da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta, ili trznih centara, prodavnica, restorana, muzeja, …… ne rade. Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrđena, i važeća na dan zaključenja ugovora između organizatora putovanja i ino partnera, te eventualne naknadne promene koje organizatoru putovanja nisu poznate ne mogu biti relevantne

Poštovani putnici, želimo da Vas upozorimo da usled svetske ekonomske krize maze doci do opadanja kvaliteta i servisa hotelskih usluga, na svim destinacijama, na šta Turistička agencija Ecco ne maze imati uticaja.

Važno obaveštenje – Obaveštavaju se putnici, s ‘obzirom na postojeću situaciju, uzrokovanu kretanjem velikog broja migranata i vanrednim nepredvidivim okolnostima na pojedinim graničnim prelazima, granični prelaz iii pak zemlja tranzita mogu biti promenjeni, u odnosu na ono sto je navedeno u programu putovanja, u zavisnosti od trenutne situacije, i radi potpune i bezbedne realizacije programa, sa tim u vezi molimo da putnici imaju razumevanja i za eventualna kašnjenja, na koja organizator putovanja u datoj situaciji, nije u mogućnosti da utiče.

Predviđen raspored privremenog zaustavljanja: – Zaustavljanje radi usputnih odmora  predviđen je  na svakih  3 do 4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu.

Napomena za raspored sedenja : „Raspored sedenja u prevoznom sredstvu određuje se kompjuterski u zavisnosti od kapaciteta i tipa istog „.

Napomena vezana za smeštaj:

U slučaju nastupanja opravdanih razloga, i nemogućnosti smeštaja u odabranom hotelu, maze doci do zamene ugovorenog smeštaja, u okviru hotela koji su navedeni u programu ili slični, o čemu ćete biti obavešteni bez odlaganja, uz poziv da se pismeno saglasite sa izmenom ugovora o putovanju. Ukoliko eventualnu zamenu ugovorenog smeštaja ne prihvatite, možete odustati od putovanja, bez ikakvih posledica.

Aranžman je raden na bazi minimum  45  putnika,  u suprotnom,  krajnji  rok  za  obaveštavanje  o  otkazu aranžmana je 5 dana pre datuma polaska.

Organizator  putovanja zadržava  pravo izmene redosleda pojedinih sadržaja u programu. Molima putnike da 48 sati pred put pozovu agenciju radi potvrde mesta i vremena polaska. Uz ovaj program vaze Opšti uslovi putovanja Turističke agencije Ecco.

Molima Vas da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznate sa programom putovanja i Opštim uslovima putovanja turističke agencije Ecco, kao i sa Opštim uslovima međunarodnog putnog osiguranja.

GARANCIJA PUTOVANJA

 U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu, Organizator ima depozit u visini od 300  eura  i bankarsku  garanciju putovanja za kategoriju licence  A 10 u visini od 50.000,00 eura, kojom se za slučaj A) insolventnosti Organizatora putovanja obezbeđuju: 1. troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka Putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, 2. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju, koje Organizator putovanja nije realizovao, 3. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika u slučaju otkaza putovanja od strane Putnika, u skladu sa Opštim uslovima putovanja, 4. potraživanja razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja i za slučaj; B) naknade štete obezbeđuje naknada štete, koja se prouzrokuje Putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza Organizatora putovanja, koje su određene Opštim uslovima i Programom putovanja: 1. za potraživanje uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju koje Organizator putovanja nije realizovao i 2. za potraživanje razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja. Period pokrića Garancije putovanja je od datuma njenog izdavanja pa do završetka turističkog putovanja, odnosno do povratka Putnika na ugovoreno odredište.

Garancija po Ugovoru o Bankarskoj garanciji  broj.52-805-0160510.8.sa važnošću od 15.12.2020. do 15.12.2021. godine zaključen sa HalkBank Beograd ulica Milutina Milankovića 9e i Primaocem Bankarske  garacije Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14,   Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja, odnosno u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja,kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686,  pisanim putem ili telegramom  na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14. ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs.

Putnik svoja prava za naknadu štete ostvaruje na osnovu pravosnanžne i izvršne sudske  presude, odnosno, odluke Arbitražnog suda ili drugog vansudskog rešenja potrošačkog spora, u skladu sa ovim Opštim uslovima i Opštim uslovima YUTE.)

Informacije i rezervacije u Agenciji: PTTU ECCO d.o.o, Novi Pazar

Vaze Opsti uslovi putovanja i otkaza Agencije ECCO d.o.o- YUTA Standard

Licenca Organizatora tursitickih putovanja  OTP 490/2020

Telefoni: 0038120 311 575,0038120 334850

Ul.28.Novembra 54,Novi Pazar

Web: www.ecco.rs

 • Destinacija
 • Uključeno
  3 Star Accommodation
  4 Star Accommodation
  Breakfast
  Dinner
  Personal Guide
  Transportation
  WIFI
 • Isključeno
  2 Star Accommodation
  5 Star Accommodation
  Airport Transfers
  All Inclusive Concept
  Departure Taxes
  Entry Fees
  Lunch

LOKACIJA

0.0
Destinacija0%
Hrana0%
Putovanje0%
Smeštaj0%

POST A REVIEW