KAPADOKIJA

KAPADOKIJA

389€ po osobi

VELIKA TURSKA TURA

do središta Anadolije

06.- 15.maj 2022.

BURSA-PAMUKALE-KONJA-KAPADOKIJA-ANKARA-ISTANBUL

10 dana –7 noćenja
BUS+HOTEL+DORUČAK+VEČERA

Prvi dan 06.maj 2022.  NOVI PAZAR-KAPIKULE

Polazak iz Novog Pazara sa dogovorenog mesta u 13h. Nastavak putovanja Ibarskom magistralom preko Kraljeva I Kruševca i dalje Koridorom 10, a zatim nišavskom dolinom do graničnog prelaza Dimitrovgrad. Usputno zadržavanje radi odmora i graničnih formalnosti. Noćno putovanje preko Bugarske.
Putnici koji ne polaze iz Novog Pazara se mogu pridružiti putovanju u Kraljevu, Vrnjačkoj banji, Trsteniku, Kruševcu, Ćićevcu, na Pojatama, u Nišu, Pirotu i Dimitrovgradu.

 

Drugi dan 07. maj 2022. ISTANBUL – BURSA

Dolazak u Bursu preko Istanbula, Bosfora i mosta Osman Gazi u podnevnim satima. Smeštaj grupe u hotel ARTIC HOTEL 3*,www.artichotel.com. Slobodno vreme za individualni doživljaj prve prestonice Osmanskog carstva. Obilazak Burse u pratnji lokalnog vodiča. Velike džamije “Ulu džamija”. Trga sa predivnim pogledom u Bursi gde su grobovi osnivača Osmanskog carstva, Osman bega i sultana Orhan bega.
Bursa je danas četvrti grad po broju stanovnika u Turskoj, koji po ekonomskoj snazi, sa milijardu i 100 miliona dolara godišnje budžeta diše za vrat Istanbulu. Bursu mnogi sa pravom nazivaju biserom Bliskog istoka. Njene krivudave ulice i široki bulevari istovremeno uživaju bogatu istoriju i nude viziju budućnosti zemlje sa epitetom ekonomskog diva. Bursa se proteže na 62 kilometra u dužini ispod Uludag planine I 16 kilometara u širinu, na samo pola sata vožnje do obale Mramornog mora. NOĆENJE.

 

Treći dan  08. maj 2022. BURSA – PAMUKKALE

Doručak. Polazak za Pamukale u dogovoreno vreme. Nastavak putovanja preko Inegola i Kutahije. Kutahije je jedan od najvećih centara za proizvodnju keramike u Turskoj. Dolazak u Pamukkale u kasnim popodnevnim satima.Smeštaj grupe u hotel PAM THERMAL HOTEL 4*. www.pamthermal.com. Slobodno vreme za odmor i individualni doživljaj Pamukala.
Fakultativni obilazak antičkog grada Hierapolis koji je osnovan u II veku p.n.e., koji se još tada koristio kao termalno kupalište. Obilazak amfiteatra, Kleopatrinih kupatila. U toku boravka u Kleopatrinim kupatilima putnici fakultativno mogu zaroniti u svet prošlosti i kupati se u toploj vodi u otvorenim bazenima. Svima je dostupna česma mladosti čiju vodu je navodno pila i sama Kleopatra. VEČERA. NOĆENJE.

 

Četvrti dan/ 09. maj 2021. PAMUKALE– KONYA

DORUČAK. Napuštanje hotela i polazak u pravcu Konje. Putovanje kroz izuzetno interesantnu centralnu Anadoliju. Dolazak u Konju. Smeštaj grupe u PAŞAPARK KARATAY HOTEL 3 * www.karatay.pasapark.com.tr . Odmor pa obilazak centra Konje u pratnji lokalnog vodiča. Fakultativna poseta Mevlaninom mauzoleju. Ceremonija derviškog plesa po imenu sema, zaštićena je kao deo UNESCO-ve svetske nematerijalne kulturne baštine. Obavlja se u tradicionalnim kostimima koji odišu simbolikom: konusnom kapom od kamilje dlake – sike (koja predstavlja sopstveni ego), crnoj mantiji – tenure (koja predstavlja posmrtni pokrov) i beloj košulji. Vrteći se, njihove mantije se „otvaraju“ čime im „duša napušta ovozemaljske vrednosti“ i ulaskom u trans postaju nebeska bića.
Konja se nalazi na oko 1040 metara nadmorske visine, odakle polagano počinju obronci Taurusa. Konja je centar provincije i nekadašnja prestonica stare Turske. Od 1097. godine bila je sedište seldžučkog sultanata sve do 1243. godine kada su je zauzeli Mongoli. Konja je simbolički grad vrtećih derviša. Konja je poznata po čuvenom mistiku i sufiji Mevlani Dželaludinu Rumiju, koji se nastanio u ovom gradu, gde je i sahranjen. VEČERA. NOĆENJE.

 

Peti dan/ 10. maj 2022. KONYA- AKSARAY- NEVŠEHIR/UGRUP

DORUČAK. Slobodno vreme radi individualnog doživljaja grada. Nastavak putovanja preko Aksaraja. Usputni fakultativni obilasci posete:
-Obilazak najstarijeg i najvećeg Kervansaraja u Anadoliji, sa početka XIIveka U nastavku putovanja poseta podzemnom gradu Derenkuju.
-U nastavku putovanja poseta podzemnom gradu Derenkuyu.
-Obilazak Ortahisara sa čudesnim kućama u stenama i srednjovekovnom zamak. Pretpostavlja se da je u podzemnom gradu boravilo od 30.000 do 50.000 ljudi.
Dolazak u Nevšehir/Ugrup u predvečernjim satima. Smeštaj grupe u hotel TOURIST HOTEL 4 * (Göreme) www.touristhotel.com.tr ili SUHAN CAPPADOCIA HOTEL & SPA 5* (Avanos) www.suhankapadokya.com.Slobodno vreme za individualni doživljaj okruženja. VEČERA. NOĆENJE.
(gosti se za jedan od hotela odlučuju prilikom rezervacije-odabir hotela ne utiče na promenu cene aranžmana. Ukoliko se formiraju dve grupe gosti će biti u izabranom hotelu. Ukoliko većina gostiju donese odluku o izboru jednog hotela I ostalim gostima biće ponuđeno da budu u istom.)
Slobodno vreme za sopstveni doživljaj okruženja. Večera. Noćenje.

 

Šesti dan / 11. maj 2022.god. – NEVŠEHIR/UGRUP – KAPADOKIJA-celodnevni obilazak

Ranojutarnji let balonima (fakultativa)uz neponovljivi izlazak sunca u balonima iznad najspektakularnijih pejzaža na svetu.(realizacija ovog dela fakultative zavisi od objektivnih okolnosti na lokalitetu). Gosti hotela Tourist nalaze se na samom lokalitetu odakle se pruža predivan pogled na nebo ispunjeno balonima.
Svi se mogu diviti Kapadokiji, gde su snažne erupcije vulkana Erdžijasa pre 3 miliona godina formirale jedan od najspektakularnijih pejzaža na svetu. Uživajte u izuzetnim obrisima Kapadokije, išaranim balonima koji ostavljaju senke na zemlji. Doručak u hotelu dođe kao parvo vreme za predah. Nakon doručka ide fakultativni obilazak Kapadokije.Najstarija naselja nastala su pre 4.000 godina.
Obilazak lokacije Goreme koji je smešten u stenama, nastao u vreme ranog hrišćanstva, u vreme kada je ono bilo zabranjeno. Možete videte remek dela ranohrišćanske i vizantijske umetnosti. Panoramski obilazak Doline golubova, doline ljubavi. Povratak u hotel. Večera. Nakon večere predlažemo (uz doplatu) odlazak na poznati “ples derviša” u autohtonom ambijentu. Povratak u hotel.VEČERA. NOĆENJE.

 

Sedmi dan/ 12. maj 2022. NEVŠEHIR/UGRUP– JEZERO TUZ – ANKARA-ISTANBUL

Rani DORUČAK. Polazak za Ankaru u ranim jutarnjim časovima. Usputna panorama slanog jezera Tuz Golu. Po dolasku u Ankaru panorama autobusom starog dela grada – Ulus. Nakon toga sledi poseta Anitkabiru, mauzoleju osnivača moderne Turske, Kemalu Ataturku. Nastavak putovanja prema Istanbulu. Dolazak u Istanbul autoputem u večernjim satima. Smeštaj grupe u hotel GOLD 3* http://www.goldhotel.com.tr/en/. Noćenje.

 

Osmi dan / 13.05.2022. ISTANBUL

Doručak. Slobodno pre podne. Popodevna panorama grada. Dolmabahče palata, trg Taksim,Zlatni rog, Fener, Galata kula, Aja Sofija, Topkapi palata. Fakultativno krstarenje Bosforom. Nakon krstarenja fakultativni Evropski izlet: Partrijaršija, Balat, vožnja gondolom do vidikovca Pjer Loti, poseta Ejup trgu.Povratak u hotel. Noćenje.
20h fakultativni odlazak na trg Taksim. NOĆENJE.

 

Deveti dan / 14. maj 2022.god. ISTANBUL –  BURARSKA   

Doručak. Slobodno prepodne za individualne aktivnosti ili fakultativni obilazak ALA TURKA znamenitosti Istanbula u pratnji lokalnog vodiča – Plato Topkapi (Hipodrom, Plava Džamija, Aja Sofija, Dvorac Topkapi). Okupljanje grupe u popodnevnim satima. Polazak sa ugovorenog mesta. Vožnja preko Jedrena, Sofije… Usputno zadržavanje radi odmora i graničnih formalnosti. Noćna vožnja.

 

Deseti dan / 15.maj 2022. NOVI PAZAR

Dolazak u Novi Pazar reko Niša, Kruševca i Kraljeva u jutarnjim satima

CENA i NAČIN PLAĆANJA

CENA ARANŽMANA IZNOSI = 389 € 

NAČIN PLAĆANJA ARANŽMANA:

 • u dinarskoj protivrednosti po prodajnom kursu Intesa banke na dan uplate to: ili putem administrativne zabrane ratama do 20.jula 2022.
 • Odloženo plaćanje: prilikom rezervacije 30%, ostatak 10 dana pre putovanja ili na rate do 20.jula 2022.g.
 • Za rate koje dospevaju posle za početog putovanja potrebno je deponovati čekove 10 dana pre puta (ukoliko plaćanje nije preko administrativne zabrane.)

 

U CENU ARANŽMANA UKLJUČENO:

 • Prevoz visokopodnim autobusom turističkeklase (klima,DVD,audio oprema) na navedenojrelaciji;
 • SMEŠTAJ U HOTELIMA PREMA PROGRAMU(IZUZETNO, MOGUĆA ZAMENA ZA HOTEL ISTE ILI VIŠE KATEGORIJE)
 • noćenje sa doručkom/švedski sto u hotelu sa 3* u Bursi u 1/2 i 1/3 sobama;
 • Polupansion/ švedski sto u hotelu sa 5* u Pamukale u 1/2 I 1/3 sobama;
 • Polupansion/ švedski sto u hotelu sa 3* u Konji u 1/2 I 1/3 sobama;
 • Dva polupansiona/ švedski sto u hotelu sa4* Avanos/Goremeu 1/2 I 1/3 sobama;
 • Dva doručka / švedski sto u hotelu sa 3* u Istanbulu;
 • Troškovi turističkog vodiča/pratioca;
 • Troškovi dodatnog vodiča iz Turske u autobusu;
 • Obilaske prema programu koji nisu fakultativni;
 • Troškove organizacije putovanja.

Napomena: putovanje logistički prate dva turizmologa sa višedecenijskim iskustvom.

 

U CENU NIJE UKLJUČENO:

 • Fakultativne sadržaje čije se cene nalaze u prilogu,
 • Individualne troškovi putnika,
 • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje.

 

DOPLATE NA ZAHTEV PUTNIKA:

 • za smeštaj u 1/1 sobi – 60%

FAKULTATIVNI IZLETI
FAKULTATIVNI IZLETI (cene po osobi):

Bursa, Konja, Nevšehir:

Mevlane muzej, Karavanseraj i Kapadokija (Goreme, Zelve i Derenkuju- (5 ulaznica)–30 €.

Pamukale:

Hieropolis–15 €/po osobi;

Kapadokija:

Ekskluzivna prilika za letenje balonom nad Kapadokijom oko 150€/po osobi. Neki naši putnici su se vozili u pola ove cene.

Poseta Muzeju Open air-Gorem u Kapadokiji – 10 €/po osobi;

Tursko veče u Kapadokiji sa bogatim muzičkim programom – 25€/po osobi.

Jezero Tuz i Ankara:

Poseta Anadolskom muzeju u Ankari – 10€/po osobi;

Muzej Anadolske civilizacije – obilazak lokaliteta sa lokalnim vodičem i ulaznicom –10 €.

Istanbul:

Ala Turka izlet – Topkapi palata (prva kapija), Plava džamija i Aja Sofija  –sa vodičem (15€)

Krstarenje Bosforom sa vodičem –15 €.

Taksim trg – 3€

NAPOMENA

Organizator putovanja maze zahtevati povećanje ugovorene cene samo aka je posle zaključenja  ugovora došlo do promena u kursu razmene valuta iii do promene cene goriva, putarina, parkinga, tunela, trajekta, vinjeta-putna taksa koje utiču na cenu putovanja. UPOZORENJE: Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. VAZNO: Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica prevedenih programom putovanja, ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi regulisanja povraćaja sredstava po osnovu TAX FREE, pa Vas molimo da to imate u vidu.

Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Pasoši državljana Republike Srbije koji putuju u zemlje EU moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci) od dana ulaska na teritoriju EU. Molima putnike da vode računa o važnosti putnih isprava, naročito dečijih. Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju …) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs  iii u ambasadi iii konzulatu zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.

Molima da uzmete u obzir da postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela ne budu u funkciji usled objektivnih okolnosti, kao i da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta, ili trznih centara, prodavnica, restorana, muzeja, …… ne rade. Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrđena, i važeća na dan zaključenja ugovora između organizatora putovanja i ino partnera, te eventualne naknadne promene koje organizatoru putovanja nisu poznate ne mogu biti relevantne

Poštovani putnici, želimo da Vas upozorimo da usled svetske ekonomske krize maze doci do opadanja kvaliteta i servisa hotelskih usluga, na svim destinacijama, na šta Turistička agencija Ecco ne maze imati uticaja.

Važno obaveštenje – Obaveštavaju se putnici, s ‘obzirom na postojeću situaciju, uzrokovanu kretanjem velikog broja migranata i vanrednim nepredvidivim okolnostima na pojedinim graničnim prelazima, granični prelaz iii pak zemlja tranzita mogu biti promenjeni, u odnosu na ono sto je navedeno u programu putovanja, u zavisnosti od trenutne situacije, i radi potpune i bezbedne realizacije programa, sa tim u vezi molimo da putnici imaju razumevanja i za eventualna kašnjenja, na koja organizator putovanja u datoj situaciji, nije u mogućnosti da utiče.

Predviđen raspored privremenog zaustavljanja: – Zaustavljanje radi usputnih odmora  predviđen je  na svakih  3 do 4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu.

Napomena za raspored sedenja : „Raspored sedenja u prevoznom sredstvu određuje se kompjuterski u zavisnosti od kapaciteta i tipa istog „.

Napomena vezana za smeštaj:

U slučaju nastupanja opravdanih razloga, i nemogućnosti smeštaja u odabranom hotelu, maze doci do zamene ugovorenog smeštaja, u okviru hotela koji su navedeni u programu ili slični, o čemu ćete biti obavešteni bez odlaganja, uz poziv da se pismeno saglasite sa izmenom ugovora o putovanju. Ukoliko eventualnu zamenu ugovorenog smeštaja ne prihvatite, možete odustati od putovanja, bez ikakvih posledica.

Aranžman je raden na bazi minimum  45  putnika,  u suprotnom,  krajnji  rok  za  obaveštavanje  o  otkazu aranžmana je 5 dana pre datuma polaska.

Organizator  putovanja zadržava  pravo izmene redosleda pojedinih sadržaja u programu. Molima putnike da 48 sati pred put pozovu agenciju radi potvrde mesta i vremena polaska. Uz ovaj program vaze Opšti uslovi putovanja Turističke agencije Ecco.

Molima Vas da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznate sa programom putovanja i Opštim uslovima putovanja turističke agencije Ecco, kao i sa Opštim uslovima međunarodnog putnog osiguranja.

GARANCIJA PUTOVANJA

 U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu, Organizator ima depozit u visini od 300  eura  i bankarsku  garanciju putovanja za kategoriju licence  A 10 u visini od 50.000,00 eura, kojom se za slučaj A) insolventnosti Organizatora putovanja obezbeđuju: 1. troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka Putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, 2. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju, koje Organizator putovanja nije realizovao, 3. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika u slučaju otkaza putovanja od strane Putnika, u skladu sa Opštim uslovima putovanja, 4. potraživanja razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja i za slučaj; B) naknade štete obezbeđuje naknada štete, koja se prouzrokuje Putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza Organizatora putovanja, koje su određene Opštim uslovima i Programom putovanja: 1. za potraživanje uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju koje Organizator putovanja nije realizovao i 2. za potraživanje razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja. Period pokrića Garancije putovanja je od datuma njenog izdavanja pa do završetka turističkog putovanja, odnosno do povratka Putnika na ugovoreno odredište.

Garancija po Ugovoru o Bankarskoj garanciji  broj.52-805-0160510.8.sa važnošću od 15.12.2020. do 15.12.2021. godine zaključen sa HalkBank Beograd ulica Milutina Milankovića 9e i Primaocem Bankarske  garacije Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14,   Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja, odnosno u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja,kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686,  pisanim putem ili telegramom  na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14. ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs.

Putnik svoja prava za naknadu štete ostvaruje na osnovu pravosnanžne i izvršne sudske  presude, odnosno, odluke Arbitražnog suda ili drugog vansudskog rešenja potrošačkog spora, u skladu sa ovim Opštim uslovima i Opštim uslovima YUTE.)

Informacije i rezervacije u Agenciji: PTTU ECCO d.o.o, Novi Pazar

Vaze Opsti uslovi putovanja i otkaza Agencije ECCO d.o.o- YUTA Standard

Licenca Organizatora tursitickih putovanja  OTP 490/2020

Telefoni: 0038120 311 575,0038120 334850

Ul.28.Novembra 54,Novi Pazar

Web: www.ecco.rs

 • Destinacija
 • Uključeno
  3 Star Accommodation
  4 Star Accommodation
  Breakfast
  Dinner
  Personal Guide
  Transportation
  WIFI
 • Isključeno
  2 Star Accommodation
  5 Star Accommodation
  Airport Transfers
  All Inclusive Concept
  Departure Taxes
  Entry Fees
  Lunch

LOKACIJA

0.0
Destinacija0%
Hrana0%
Putovanje0%
Smeštaj0%

POST A REVIEW