Nalazimo se na gradskom šetalištu
preko puta restorana Doha

3 aktivnosti u Dubaiju koje treba probati

Sadržaj

Dubai je centar luksuza i naravno ume da bude veoma skup. Međutim, kao student i radnik u turizmu znam da se dovijam i tako nađem povoljne karte, mesta ili aktivnosti. Ne volim da ih zadržavam za sebe i delim ih sa ljudima.

U ovom tekstu ću vam pokazati 3 aktivnosti koje bi, po mom ukusu, trebali da probate dok ste u Dubaiju. Pokazaću vam kako ih naći, kako otići i kako proći najbolje.

1. Safari u pustinji

Nikada mi neće biti jasno zašto ovo ljudi zovu safari. Nema lavova, nema žirafa – ali ima nešto drugo: luda vožnja džipom kroz pustinju, jahanje kamile, bordovanje na pesku, boravak u pustinji, plesni šou sa trbušnim plesačicama, večera i blesavi bacači vatre.

Ovakav safari sam probao u Egiptu i vrlo su slični. Ako putujete sa agencijom safari košta negde oko 50 evra po osobi. Međutim, moja studentska narav mi nije dozvolila da ne pogledam i potražim po internetu da li ima šta jeftinije.

I NARAVNO SAFARI ZA 12 EVRA.

Kliknite ovde ponude za vrlo povoljni safari od 12 evra. Najvažnije je da nisu prevaranti. Morate komunicirati na engleskom. Odmah nakon što bookirate kontaktiraće vas agencija. Ako uplaćujete ovaj od 50 dirhema tj. 12 evra onda morate doći na jednu od lokacija gde dolazi bus koji vas vodi do safari kampa u pustinji. Tu dajete pare. Možete odabrati i to da prevoz dođe do vas. To košta 90 dirhema tj. 22 evra. Što opet nije mnogo skupo.

2. Poseta Dubai Miracle Garden

Njihovi parkovi su zaista neverovatni. Još više me zapanjuje činjenica da oni ima vrlo malo vode, pa slatku vodu dobijaju uglavnom iz morske vode. Uprkos svemu tome imaju lepše parkove nego mi i sigurno su u rangu parkova svetskih metropola, možda i lepši.

Dubai Miracle Garden ili Magična Bašta u Dubaiju je jedan vrlo poseban park ili bašta kako je oni zovu. To je kružni kompleks u kojem se nalazi toliko cveća, što ja nikada nisam video u životu. I ne samo to, to cveće nije tek tu onako posađeno. Naići ćete na palme iz kojih teče voda, fazane visoke do 3 metra od cveća, avion prekriven cvećem, pokretne cvetne figure koje plešu u ritmu valcera i još puno divnih i neverovatnih stvari.

Ulaznica je 55 dirhema tj. 14 evra. Ali vredi. Napravićete puno divnih fotki i doživeti nešto što nikada niste. Do tamo se stiže najlakše autobusom br.105 koji specijalno ide do Dubai Miracle Garden. Taj autobus kreće i vraća se na stajalištima kod Emirates Mall-a. Vidite lokaciju ovde.

3. Pentranje na Burj Khalifu

Burdž Kalifa je još uvek najviši oblakoder na svetu skoro 830m. On je i simbol Dubaija tako da je red da se uspentrate na neki viši sprat. Ja se nisam peo, jer nisam ljubitelj visine ali je snimak koji je napravila moja sestra zaista zapanjujući.

Cena za 124 i 125 sprat je 149 dirhema tj. 35 evra.

Do Burdža se stiže najlakse metroom. Uđete na crvenu liniju metroa i idete prema stanici Burj Khalifa, Dubai Mall. Nakon izlaska čeka vas desetominutna šetnja. Pratite oznake za Burdž i tu ste

kontaktirajte me za najbolje ponude u Dubaiju:

eccodoo@gmail.com

whapp: 066 122 90 622

Autor

Dostupni smo i na društvenim mrežama

Možete nas takođe kontaktirati putem telefona: